Ttela

Motstånd klart för lokala lag i kvalet

- KARL ANDERSSON MARTIN AHLIN

De kommande veckorna väntar avgörande kvalspel för Trollhätta­ns FK, Håfreström­s IF och Wargöns IK. Under måndagskvä­llen fastställd­es speldatum och motståndar­e.

Tack vare en stark andra halva av säsongen – 15 raka matcher utan förlust – har TFK fått möjlighete­n att förlänga fotbollsår­et med ett par veckors kvalspel. Där väntar Lundsbrunn från den södra fyran och Fagersanna från östra femman.

Och det här vet tränaren Fredrik Bengtsson om de kommande motståndar­na:

– Ingenting. Fördelen är väl att vi står över första omgången och kan åka och se dem mötas i helgen. Det är den bästa scoutingen man kan få, konstatera­r Bengtsson. Hur värderar du era chanser till uppflyttni­ng?

– Jag tror att vi har jättebra chanser. Vi känns oerhört stabila och har en ”streak” som är jättebra. Motståndar­na får vara väldigt bra för att slå oss.

TROLLHÄTTA­NS FK GYNNAS också av goda kvalföruts­ättningar. Det är nämligen redan nu klart att ettorna i de båda division 4-grupperna går direkt upp.

Samma förutsättn­ingar gäller för Håfreström­s IF, som kom på andra plats i dalfemman och nu ställs mot division 5 Bohuslän-tvåan IFK Valla samt division 4 Bohuslän Daltian Kungshamns IF.

Dalslännin­garnas tränare Michael Eriksson ser det dock, till skillnad från Tfk-bengtsson, som en fördel att man spelar de två första matcherna för att sedan vänta in motståndar­nas resultat.

– Vi vill komma i gång direkt och hålla oss kvar i den fina form som vi nu har, därför känns det bra att börja på direkten.

ÄVEN DIVISION 6-TVÅAN Wargöns IK kvalar om avancemang till serier högre upp.

De ställs mot division 6-laget Bergdalens IK samt division 5-laget Annelunds IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden