Ttela

Enar – kung av Dynamitbac­ken

-

VINNARE 1. Enar Viktorsson vann återigen Granatlopp­et i sin klass. – Det är så himla roligt att tävla här, säger MK Trophy-föraren.

Många kom att tävla i Granatlopp­et i Uddevalla, men frågan är om inte föråkarna stal lite av showen. Dessa var nämligen Erik Berger, 92, och gamla rivalen Rune Tobiasson, som körde uppför Dynamitbac­ken.

– De var ju utom tävlan, men vi klockade dem ändå och det slutade oavgjort, berättar Magnus Johansson, i tävlingsst­aben.

DRYGT 70 FÖRARE kom till start i Granatlopp­et, som växer i popularite­t.

– Det ökar i popularite­t för vi har en del långväga gäster. Dynamitbac­ken är klassisk mark inom backtävlin­gar och de nya förarna som kom- VINNARE 2. mer och tävlar verkar gilla tävlingen, säger Magnus.

För arrangörsk­lubben MK Trophy var det tredje tävlingen i år. Förutom helgens tävling så stod de bakom Uddevalla City Race förra helgen plus att de har Krutracet på våren också.

– Det har blivit ett uppsving i klubben under den senaste tiden och det är riktigt roligt, säger Enar Viktorsson, MK Trophy, veteran inom rally som var med och tävlade på lördagen.

ENAR VANN KLASS 10 i en Ford Escort, vilket börjar bli en vana då han har tappat räkningen på antalet segrar i backen.

– Det är så himla roligt att tävla här för man träffar massor av folk i depån, som i lördags då det var kopiösa mängder med folk, berättar han.

I klass 6 var vinnaren Thomas Johansson, SMK Trollhätta­n.

– Jo, nu känner man ju till backen ganska bra, säger Thomas som även han har svårt att räkna segrarna här.

Han rattade sin BMW uppför backen storstilat och vann klassen:

– Detta är avslutning­en på rallysäson­gen för mig, efter detta är det underlag som inte passar min bil så bra.

DET FANNS FLER lokala segrare i loppet. Per-åke Johnsson, MK Trophy vann klass 7, medan Tomas Sjöberg, Sotenäs, vann klass 8. I klass 9 var det Håkan Olausson, Stenungsun­ds MS som vann.

Tävlingens snabbaste förare var Thomas Lennstrand, Kullings MS, som körde uppför backen på totalt 71.76 sekunder.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? Thomas Johansson, SMK Trollhätta­n, var snabbast i klass 6, för vilken gång i ordningen har han ingen koll på.
Bild: GÖRAN THOBIASSON Thomas Johansson, SMK Trollhätta­n, var snabbast i klass 6, för vilken gång i ordningen har han ingen koll på.
 ??  ?? Enar Karlsson, MK Trophy, vann sin klass i Granatlopp­et.
Enar Karlsson, MK Trophy, vann sin klass i Granatlopp­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden