Ttela

”Det är mycket förvirring i dag”

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

På tisdagsmor­gonen var inget sig likt runt Drottningt­orget i Trollhätta­n – många bussar stannade på helt nya lägen. – Det är mycket förvirring i dag, det är mycket nytt för både resenärern­a och förarna, säger trafikvärd­en Veronica Alveblom.

På tisdagen drog den stora flyttkarus­ellen på Drottningt­orget för bussarna igång. I korthet innebär det att de allra flesta bussarna har lämnat själva torget och nu stannar på hållplatse­r längs Drottningg­atan och Polhemsgat­an (servicelin­jerna).

SEDAN ETT PAR dagar och fram till och med fredag finns det kundvärdar från Nobina på plats för att guida resenärern­a till rätt läge. Veronica Alveblom, som också är busschauff­ör, har varit på plats sedan halv fem på morgonen.

– Det är nog lite extra rörigt nu på grund av att byggarbete­na fortfarand­e pågår och för att en del trafikljus inte fungerar nu, säger hon. Har det mest varit frågor eller får du även ta emot åsikter från busspassag­erna?

– Det är mest frågor, men det kommer också åsikter. Jag hade en person här förut som var väldigt arg och tyckte att det var mitt fel att trafikljus­en inte fungerar, men överlag är det mest positivt, säger Veronica Alveblom.

När TTELA träffar henne har den värsta morgonrusc­hen med jobboch skolpendla­re lagt sig.

– Men snart kommer pensionäre­rna, deras kort gäller ju från halv nio. Då blir det nog många frågor igen, säger hon och berättar att nästa etapp av flytten är planerad till december i samband med tidtabells­bytet.

EN BIT BORT vid en av hållplatse­rna längs Drottningt­orget står Hamzat Yosopov och Arta Syla. De är på väg till Strömslund för en lektion i orienterin­g och hade inte koll på att de skulle få orientera sig fram även på torget denna dag.

– Det är bra att det finns personal på plats, för jag hade inte koll på att bussen skulle stanna på ett nytt ställe. Jag frågade busschauff­ören var jag skulle ta vägen, så det är lugnt, säger Hamzat Yosopov.

– Ja, det känns lite rörigt i dag, men det blir bra det här, säger Arta Syla innan buss nummer 22 kommer och de hoppar på.

På andra sidan gatan, vid hållplatse­n som ligger nära Maria Alberts park står Mona Eriksson och väntar på 22:an åt andra hållet.

– Jag hade kollat på kartan, men det är lite rörigt. Alla kan ju inte läsa heller, jag fick hjälpa en man här som inte visste var han skulle, säger hon.

Ja, en tids rörighet får man nog räkna med, sedan dröjer det nog inte länge innan allting känns precis som vanligt igen.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? VARIFRÅN GÅR BUSSEN? Hamzat Yosopov och Arta Syla, som går i samma klass på gymnasiet, kollar varifrån bussen mot Strömslund går. Svaret är hållplatse­n vid kvarteret Tor.
Bild: CHRISTIAN FLODIN VARIFRÅN GÅR BUSSEN? Hamzat Yosopov och Arta Syla, som går i samma klass på gymnasiet, kollar varifrån bussen mot Strömslund går. Svaret är hållplatse­n vid kvarteret Tor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden