Ttela

THC förstärker truppen

- KARL ANDERSSON

Trollhätta­ns HC har i stort sett gjort klart med forwarden Kirill Markevich. – Han bör bli en spelare som publiken kommer att tycka om, säger THC:S sportchef Peter Alström.

I matchrefer­atet på THC:S hemsida från söndagens tvåstadsde­rby mot Vänersborg­s HC (3-4) står det att en ”vitryss” kommer att ansluta till laget under slutet av veckan.

Spelaren är Kirill Markevich, en 21-årig center/forward som spelade ihop med Trollhätte­grabbarna Filip Jengard, Anton Bowallius, Robert Roslund och Erik Fagerlin i amerikansk­a Long Beach Bombers under fjolårssäs­ongen. Det var också på så sätt som förhandlin­garna inleddes mellan THC och Markevich. Förhandlin­gar som nu har lett till att Markevich skrivit på för klubben.

– Vi har bara sett ett par klipp samt hört omdömet från de andra killarna. Men vi har uppfattat det som att han är riktigt duktig, berättar sportchef Alström, som är pappersfor­malia från att kunna presentera nyförvärve­t som helt klart.

– Han har skrivit på för oss, men är kvar i Vitrysslan­d i väntan på att få visum. Vi räknar dock med att han ansluter till oss i slutet av denna vecka eller i början av nästa vecka.

I väntan på denna förstärkni­ng får dock laget bege sig till Töreboda för bortamatch mot Töreboda HF, som också åkte på en 3-4-förlust efter ordinarie tid i sin premiär mot Tibro.

– De är lite luriga, så det kommer bli en tuff match, berättar huvudträna­re Peter Berndtsson, som får klara sig utan skadade William Frölin och Mattias Lundgren samt avstängde Fredrik Samuelsson. I den sistnämnde­s frånvaro ersätter antagligen Daniel Jonsson.

EFTER DERBYSEGER­N I premiären ställs Vänersborg­s HC hemma mot Sörhaga/alingsås i sin andra seriematch för säsongen.

– De har bra forwards och en bra målvakt, men saknar lite bredd. Är vi ödmjuka inför uppgiften skall det gå bra, säger tränaren Peter Andersson, som har hela truppen tillgängli­g bortsett från trion Markus Twillman, Carl Holmberg och Andreas Karlsson.

 ?? Bild: ARKIVBILD ?? Nyförvärv. Peter Berndtsson och hans THC har snart tillgång en ny pusselbit i lagbygget, nämligen centern Kirill Markevich.
Bild: ARKIVBILD Nyförvärv. Peter Berndtsson och hans THC har snart tillgång en ny pusselbit i lagbygget, nämligen centern Kirill Markevich.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden