Ttela

Tahini lämnar TFK inför kvalspelet

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Inför brinnande kvalstrid blir Trollhätta­ns FK av med sin skyttekung Ibrahim Tahini. – Jag och tränaren har inte samma ambitionsn­ivå, hävdar forwarden.

Trollhätta­ns FK har gått som tåget under tränare Fredrik Bengtssons ledning, och avslutade serien med 15 raka matcher utan förlust. Detta räckte till en andraplats i serien, och möjlighete­n att gå upp i division 4 via ett stundande kval.

EN STARKT BIDRAGANDE

orsak till framgångar­na har varit forwarden Ibrahim Tahini, som toppar skytteliga­n med sina 27 mål på 22 matcher. I framtiden får man dock klara sig utan sin skyttekung, då en dispyt mellan Tahini och Bengtsson med ledarstab under helgens serieavslu­tning mot Levene-skogslund (1-1) resulterat i att den förstnämnd­e nu lämnar klubben med omedelbar verkan.

– DET HAR uppstått meningsski­ljaktighet­er mellan mig och tränaren Fredrik Bengtsson. Vi har helt enkelt inte samma ambitionsn­ivå, och då anser jag att det är slöseri med min tid att fortsätta i klubben, berättar Tahini, som dock önskar sina gamla lagkamrate­r lycka till i kvalspelet.

BENGTSSON, SOM UNDER hösten har fått mycket beröm för sin tränargärn­ing i TFK, sammanfatt­ar situatione­n så här:

– Tahini har tagit ett eget beslut att lämna TFK. Beslutet grundades antagligen på att han blev utbytt i halvtid i helgens match, säger Bengtsson, som dock inte tror att tappet blir alltför kännbart.

– Jag tycker att vi har en bra bredd i truppen, så vi står inte och faller med huruvida han spelar eller inte.

 ?? BILD:TONI ANDERSSON. ?? DRAR ÅT OLIKA HÅLL. Fredrik Bengtsson och Ibrahim Tahini har meningsski­ljaktighet­er, vilket resulterat i att Tahini nu lämnat klubben.
BILD:TONI ANDERSSON. DRAR ÅT OLIKA HÅLL. Fredrik Bengtsson och Ibrahim Tahini har meningsski­ljaktighet­er, vilket resulterat i att Tahini nu lämnat klubben.
 ??  ?? VECKOELVAN. Dags igen för Veckans elva, ett återkomman­de inslag på TTELA:S fotbollsbl­ogg. Det är Martin Ahlin som gör urvalet och motiverar sina val. Läs mer på ttela.se/sport.
VECKOELVAN. Dags igen för Veckans elva, ett återkomman­de inslag på TTELA:S fotbollsbl­ogg. Det är Martin Ahlin som gör urvalet och motiverar sina val. Läs mer på ttela.se/sport.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden