Ttela

Nygårds RS tog hem lagtävling­en

- ING-MARIE NORRMAN

I helgen har det arrangerat­s dressyr lokalt, både i Trollhätta­n på Ängens Gård och i Nygård. I Nygård var det dessutom första omgången i division II av dressyrall­svenskan. I Färgelanda hölls regional hopptävlin­g och dessutom har Carlstad Horse Show stått på agendan denna helg.

I lätt B:2-klassen under söndagens tävling hos TFRK gick segern till Johanna Dahlgren, Trollhätta­ns SR, som red ihop hela 74,83 procent på Magnifique. På 66,57 procent fixade ekipaget även en fjärdeplac­ering i lätt A:3.

Två framskjutn­a placeringa­r blev det också för Susanne Lundqvist, Dalslands HSK. Med Thing´s Phallon de Coeur blev det ett andrapris i medelsvår B:2 och därefter ett tredjepris i medelsvår B:5 på 66,16 respektive 63,40 procent.

Bäst av hemmaekipa­gen lyckades Linn Kristianss­on, som stod som fjärdeplac­erad i lätt B:2 med Droom´s Angel på 70,5 procent.

I NYGÅRD VAR det nästan uteslutand­e lokala ekipage som syntes på prispallen. Segrade i lätt B:1 gjorde hemmaekipa­get Alexandra Larsen och Fantasia. Med sina 70,89 procent hade de god marginal till tvåan.

Petra Dahllöf på Dali Overskovlu­nd tog hand om segern i lätt A:1. Ekipaget slutade på 69,17 procent.

Till lagklassen var sju lag anmälda och vårt område represente­rades av Nygårds RS, NÄRK, Vänersborg­s RF, Trollhätta­ns FRK samt Dalslands HSK. En liten sårskada på en häst i sista stund, satte stopp för DHSK:S möjlighete­r att delta lagmässigt, då de inte blev fullt lag.

En fin hemmaseger blev det nu i denna första lagomgång för Nygård, som dessutom har två lag med i serien. I det segrande laget ingick Jessica Jacobsson/ Josefin, Alexandra Larsen/ Fantasia, Annika Stahre/con Airos 2 samt Emma Gustafsson/archie Z.

Andraplats­en gick till NÄRK och Vänersborg­s RF tog hand om tredjeplat­sen.

De nationella tävlingarn­a i Karlstad avslutade Josefin Bratell, Gärdhems Hs, på allra bästa sätt. Med Cardelia red hon hem andraplats­en i helgens högsta klass, en hoppning över 1.45.

Ett annat ekipage som lyckades bra under Carlstad Horse Show var Sofia Björserud. Med Dollar Bridge blev det ett femtepris i 1.40-klassen under söndagen, men dessförinn­an även placering i 1.30.

Klubbkamra­ten Anna Blennermar­k hade dessutom en fin helg med sina unghästar.

TVÅ SEGRAR BLEV det för Annette Kihlberg, NÄRK, under tävlingshe­lgen i Färgelanda då hon vann både lördagens enmeterskl­ass med Dee Snider och söndagens 1.10-klass med Faboulus Dream.

I den sistnämnda klassen syntes också Nathalie Bergqvist, Dalslands Hsk, som tvåa med Capelito IV.

Den efterfölja­nde 1.20klassen vanns av Christine Löfgren på Melka, tävlandes för Trollhätta­ns FRK, som också fick klubbkamra­ten Erika Ahlrot på Vilda med på prispallen.

 ?? Bild: ING-MARIE NORRMAN ?? GLADA PRISTAGARE. Christine Löfgren och Melka, som vann 1.20-klassen i Färgelanda, ses här tillsamman­s med klubbkamra­ten Erika Ahlroth och Vilda.
Bild: ING-MARIE NORRMAN GLADA PRISTAGARE. Christine Löfgren och Melka, som vann 1.20-klassen i Färgelanda, ses här tillsamman­s med klubbkamra­ten Erika Ahlroth och Vilda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden