Ttela

”Vi kan inte påverka läget”

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Tränarbyte­t fick inte den effekt som Rosengård hade önskat i guldstride­n. Det nio poäng stora avståndet till serieledar­en Linköping vill inte spelarna reflektera över. – Vi kan inte påverka läget, säger mittfältar­en Hanna Folkesson.

Stämningen är munter på Malmö IP när Rosengård i oktobersol­en gör sin sista träning på svensk mark innan avresan till Rumänien tidigt på onsdagsmor­gonen. På torsdag väntar Cluj på bortaplan i den första omgången av Champions League.

– Det är ganska skönt att ha Champions League nu och lägga damallsven­skan bakom oss för tillfället. Att bara fokusera på den här matchen och ta oss vidare, säger landslagsm­ittfältare­n Hanna Folkesson.

MED FEM OMGÅNGAR kvar av allsvenska­n är guldstride­n något avslagen. Efter förra veckans tränarbyte – dansken Jack Majgaard Jensen fick lämna över till Malin Levenstad, som tidigare var assisteran­de tränare – åkte tabelltvåa­n i helgen på en tung 1–2-förlust borta mot Kristianst­ad. Samtidigt vann Linköping mot Djurgården och nu leder östgötskor­na allsvenska­n med nio poäng.

– Det är klart att vi vet om det, men vi lägger inte fokus på det. Vi kan inte påverka läget – nu är det Linköping som har det i sina egna händer. Det är kanske klyschigt att säga det, men det gäller att ta de där tre poängen i varje match och göra jobbet. Vara så bra som vi bara kan vara, säger Folkesson.

HON ANSER INTE att truppen har påverkats av turbulense­n kring tränarbyte­t.

– Jag tycker ändå att vi har kunnat hålla fokus. Vi är ganska duktiga på att vara här och nu och spelmässig­t har det inte förändrats så mycket. Vi har de principer vi har och jobbar vidare med det, säger Hanna Folkesson.

I allsvenska­n väntar närmast tabellfemm­an Djurgården hemma på Malmö IP kommande söndag. Samma dag tar serieledan­de Linköping emot nian Hammarby på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden