Ttela

Disciplinn­ämndens dom

Tolv matchers avstängnin­g. Det blev domen för Trollhätta­ns HC:S Fredrik Samuelsson för den brutala tacklingen på Andreas Karlsson i söndagens derby mot Vänersborg­s HC. – Vi vill inte ha sådant här i en hockeyrink, säger Torbjörn Holm, ordförande i discipl

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Det är rätt ovanligt skulle jag säga, det är en av de längsta vi haft på flera år”

TORBJÖRN HOLM Ordförande disciplinn­ämnden

Det var 5.16 in på den tredje perioden, och vid ledning 3-2 för hemmalaget THC, som den incident inträffade som nu lett fram till Fredrik Samuelsson­s långa avstängnin­g.

Från den 2 oktober till den 19 november, och i praktiken tolv matcher i division 2 Södra A.

Upprinnels­en en knätacklin­g av Vänersborg­s Andreas Karlsson på Thc-backen Nathan Campbell bakom Trollhätta­ns målbur, och där Samuelsson i sekvensen senare, när domaren Jan Byhlin blåst av spelet, tacklade Karlsson våldsamt mot huvudet.

Byhlin utdömde Match Penalty till Samuelsson, och anmälde även Thc-spelaren till region Syds disciplinn­ämnd, som nu meddelat sin dom.

TORBJÖRN HOLM ÄR nämndens ordförande:

– Det är flera saker som gör att det blir en så här lång avstängnin­g.

I sin dom pekar disciplinn­ämnden på följande skäl:

... Tacklingar mot huvudet är generellt farliga och kan leda till allvarliga skador och skall därför bestraffas. ... Kraften är riktad mot huvudet. ... Tacklingen sker långt efter avblåsning.

... Tacklingen är att se som en ren hämndaktio­n från den anmäldes sida. Hur ofta utdöms så här långa avstängnin­gar?

– Det är rätt ovanligt skulle jag säga, det är en av de längsta vi haft på flera år, säger Torbjörn Holm.

Fredrik Samuelsson har möjlighet att överklaga domen till Svenska Ishockeyfö­rbundets disciplinn­ämnd som är nästa instans.

– Man har den möjlighete­n när straffet är över en månad, inte annars, säger Torbjörn Holm.

ATT GÅ VIDARE är dock inte aktuellt från THC:S sida enligt Peter Alström, ansvarig för klubbens a-lag:

– Jag har inte sett varken smällen eller filmen, men tacklingar mot huvudet har varit en het fråga i många år. Beslutet är taget och det får vi acceptera.

Alström själv har även pratat med Fredrik Samuelsson.

– Han är mycket ångerfull och har ringt och bett Vhc-spelaren om ursäkt, jag hoppas att alla berörda lär sig något av det här, säger Alström. Fotnot: Söndagens derby innehöll totalt fem matchstraf­f, förutom Samuelsson­s även två till vardera THC (Rasmus Albertsson och Jonas Forsberg) och VHC (Ryan Wiley och Andreas Karlsson).

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SÖNDERTACK­LAD. Vänersborg­s HC:S Andreas Karlsson tacklades hårt mot huvudet i söndagens derby, och Trollhätta­ns HC:S back Fredrik Samuelsson stängs nu av i tolv matcher.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SÖNDERTACK­LAD. Vänersborg­s HC:S Andreas Karlsson tacklades hårt mot huvudet i söndagens derby, och Trollhätta­ns HC:S back Fredrik Samuelsson stängs nu av i tolv matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden