Ttela

Fängelse efter misshandel på flickvän

- VIKTORIA OSKARSSON viktoria.oskarsson@ttela.se

Första slaget utdelades på en parkering utanför Näl. Bilturen fortsatte och senare skadade han sin flickvän ytterligar­e. Nu har den 26-årige mannen dömts för misshandel.

Händelsen som ligger till grund för domen ägde rum i slutet på augusti i år.

Efter att ha besökt vänner på Näl blev plötsligt mannen arg och slog flickvänne­n i ansiktet. Enligt flickvänne­n hade pojkvännen aldrig slagit henne tidigare och hon blev rädd. Hon tog sig då ut ur bilen och började springa, men gick efter rop från 26-åringen med på att sätta sig i bilen igen. Då blev den nu dömde mannen arg på nytt och slog henne igen.

DE FORTSATTE SEDAN bilfärden hemåt och med sig i bilen hade de några vänner. När de hade släppt av vännerna och åter var ensamma ville 26-åringen att flickvänne­n skulle stanna bilen så att de kunde prata.

När de hade stannat och 26-åringen gått ut ur bilen försökte flickvänne­n låsa in sig i bilen, något som misslyckad­es. 26-åringen har sedan slagit kvinnan i magen, klämt hennes ben i bildörren flera gånger samt slagit henne i ansiktet igen. Han har också tagit ett hårt tag i hennes hår och tagit ett grepp med ena handen runt flickvänne­ns hals.

Det slutade med att kvinnan sprang iväg från 26-åringen och sökte hjälp hos för henne okända personer i en närliggand­e bostad.

26-ÅRINGEN VAR PÅVERKAD av både alkohol och narkotika när brotten ägde rum. Bland annat körde 26-åringen runt i en bil för att leta efter flickvänne­n när hon hade sprungit iväg. Mannen erkänner åtalspunkt­erna narkotikab­rott, rattfyller­i och olovlig körning. Men han nekar till misshandel då han hävdar att han skadat flickvänne­n av en olyckshänd­else. Han har uppgett att han inte minns mycket från händelsen.

26-åringen döms nu till fyra månwaders fängelse av Vänersborg­s tingsrätt. Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott. Senast i januari dömdes han för misshandel vid två tillfällen samt olaga hot, till sex månaders fängelse. En dom som har överklagat­s till hovrätten.

Det slutade med att kvinnan sprang iväg från 26-åringen och sökte hjälp i en närliggand­e bostad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden