Ttela

Lekplats i centrum drar till sig missbrukar­e

Inlednings­vis var det i går ovanligt lugnt på reporterjo­uren, men det tog verkligen fart senare och det blev också stor variation på frågorna vilket alltid blir en utmaning för jourreport­ern. På återseende nästa vecka.

- Pasi Hakopuro 0520 42 26 84 • pasi.hakopuro@ttela.se

?Missbrukar­e dricker alkohol och kissar och bajsar vid lekplatsen i Lilla Edets centrum, ibland helt öppet. Det upplevs som störande och skrämmer bort barnfamilj­er. En Lilla Edetbo hävdar att polisen och kommunen hänvisar till varandra gällande problemet.

Från kommunens sida finns ett långsiktig­t ansvar för att ordna platser att vara på, och ett uppdrag att försöka få missbrukar­e att sluta.

– Om folk ringer till oss med det här problemet så brukar vi försöka gå ut och prata med dem, om vi kan. Vi känner heller inte till alla missbrukar­e, men vi kan inte ingripa om man stör ordningen, det får polisen göra, säger Lotte Mossudd socialchef i Lilla Edet.

MISSBRUKAR­NA HÖLL TIDIGARE till vid en utplacerad busskur, nära älven. Men den är numera borta och missbrukar­na har flyttat. Även här klagade grannar på samma slags problem.

– Det här en fråga att jobba med på längre sikt för oss. Men det finns andra plaster att vara på också, man ska kunna gå till en lekplats utan att behöva mötas av sådant här, säger Lotte Mossudd.

DET STÖRANDE INSLAGET, om folk urinerar, bajsar eller dricker alkohol, eller beter sig illa på andra vis, är en polissak.

Jack Lennartsso­n, kommunpoli­s, menar att problemet flyttade till centrum när busskuren togs bort.

– Det fungerade bra i några år, men det hade eldats där och man hittade kanyler. Men ring till polisen om det händer igen, självklart åker vi då ut och vi styr inte över till någon annan.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? STÖR. Lekplatsen vid Lilla Edets centrum lockar till sig besökare som inte alltid uppskattas av kommuninvå­narna.
Bild: PASI HAKOPURO STÖR. Lekplatsen vid Lilla Edets centrum lockar till sig besökare som inte alltid uppskattas av kommuninvå­narna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden