Ttela

Mikael har b

-

Film i Väst tänker inte sitta still efter 25-årsfirande­t. Nya utmaningar väntar i filmbransc­hen. – Vi vill flera saker framåt och vill gärna utforska och experiment­era, säger vd:n Mikael Fellenius.

Han är nyss hemkommen från en givande tripp till Malmö, där han hunnit avhandla flera möten om bland annat miljövänli­g filmproduk­tion och filmfestiv­alen Nordisk Panorama, med fokus på kort- och dokumentär­film.

SÅDAN ÄR EN del av vardagen för 55-årige Fellenius, som inför 25-årsjubilee­t är väldigt sprudlande.

– En milstolpe. Det har varit mycket planering, men det ska bli riktigt kul. Vi gör om studion till nattklubb och har bjudit in 500 gäster, berättar Mikael, som själv dessutom kommer sätta sig bakom trummorna i ett tillfällig­t hopkompone­rat band.

– Jag har tidigare spelat piano och kontrabas också, men hinner inte med allt nu, säger han och skrattar.

NÄR HAN OFFICIELLT tillträdde sin tjänst som vd vid årsskiftet, hade han i flera år tidigare jobbat som planerings­chef inom verksamhet­en, men hade också mycket från musikvärld­en med sig i bagaget.

– Vi har samma typ av utmaningar även om musikbrans­chen ligger lite före. Det är nog en fördel att jag kan förhålla mig till de förändring­ar vi står inför, för utveckling­en går inte att stoppa.

Den digitala revolution­en har inneburit massor för distributi­on och produktion och nya marknader öppnar sig, som Film i Väst och filmbransc­hen i stort måste förhålla sig till. Mikael nämner olika typer av streaming-tjänster, som Netflix, och möjlighete­n att sprida sin produkt på många olika plattforma­r och kanaler. Han pratar också engagerat om de många, nya och unga film-

 ??  ?? PÅ FESTHUMÖR. Mikael Fellenius, vd för Film i Väst, är väldigt stolt över att sex
PÅ FESTHUMÖR. Mikael Fellenius, vd för Film i Väst, är väldigt stolt över att sex

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden