Ttela

Försvaret är nyckeln för Tvåstads KIK

Tvåstads KIK:S trupp är full av offensiv kvalité och har stått för nästan 200 mål i två säsonger. Nyckeln ligger dock i att sätta försvarssp­elet. – Får vi vårt försvarssp­el att fungera, förlorar vi inte en match på den här nivån, säger Christian Filipsson

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Förra årets säsong var en oerhört bra sådan från KIK:S sida, då man endast förlorade två matcher under hela säsongen.

Dessvärre drabbades man av dessa plumpar i protokolle­t i matcherna mot toppkonkur­renten Fristad, som gick obesegrat genom seriespele­t, och knep den allsvenska kvalplatse­n.

Fristad lyckades dock inte kvala sig uppåt, varför KIK får chans till revansch mot sina överkvinno­r under årets säsong.

– Fristad är favorit, de har en större organisati­on och trupp än vad vi har, men vi gjorde det väldigt jobbigt för dem i fjol och vi kommer göra det jobbigt för dem i år igen, säger KIK:S huvudträna­re Christian Filipsson, som har fått se en hel del förändring­ar ske i truppen under sommaren.

Negjimije Beka och Malin Hedlund Karlsson väntar var sitt barn, medan Gabriella Lindahl och Amanda Pesonen båda har lämnat klubben för spel i premiäromg­ångens motståndar­e, Lockerud.

PÅ PLUSKONTOT HAR man värvat in en hel del intressant­a spelare, som 18-åriga Evelina Ödman från Pixbo.

– En väldigt spännande spelare med stor potential som jag hoppas kommer kunna få sitt genombrott under säsongen, berättar Filipsson, som dessutom har comebackan­de Nathalie Höglander samt Mathilda Bodin att tillgå.

– De har nu kommit tillbaka från respektive mammaledig­het, och jag tror att de kommer vara precis lika bra nu som innan.

Laget har inte satt någon resultatba­serad målsättnin­g, utan satsar mer på utveckling.

– Om alla spelare utvecklas kommer vi minst att bli topp två i tabellen, förklarar tränaren, som har identifier­at säsongens största utmaningar.

– Utmaningen blir att spela ihop laget, att inte åka på några plumpar under seriens gång samt att sätta försvarssp­elet. Får vi vårt försvarssp­el att fungera, förlorar vi inte en match på den här nivån.

 ?? Bild: JERRY LOVBERG ?? REVANSCHSU­GEN. Christian Filipsson, tränare i Tvåstad KIK, tror på en bra säsong, nyckeln är ett fungerande försvarssp­el. ”Får vi det att fungera förlorar vi inte en match på den här nivån” säger han.
Bild: JERRY LOVBERG REVANSCHSU­GEN. Christian Filipsson, tränare i Tvåstad KIK, tror på en bra säsong, nyckeln är ett fungerande försvarssp­el. ”Får vi det att fungera förlorar vi inte en match på den här nivån” säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden