Ttela

Friskis&svettis ser ut att flytta till Innovatum

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Det kan bli Friskis&svettis som flyttar in i övervåning­en på Innovatum-hallen.

Förra året invigdes Innovatum-hallen, med nio badmintonb­anor, café, ett litet gym och lokaler för kansli och möten. Hallen har också en övervåning, och kultur- och fritidsför­valtningen och kommunala Kraftstade­n Fastighete­r tittar sedan en tid på vilken eller vilka idrottsver­ksamheter de 1 400 kvadratmet­rarna ska fyllas med.

Flera föreningar har varit intressera­de av att bli hyresgäste­r, bland annat brottninge­n och bågskyttet.

– Vi har vägt samman ett antal faktorer, som var föreningar­na finns i dag och vilken ekonomi de har. Vi kan inte subvention­era hallhyran mer, så små föreningar faller bort, säger förvaltnin­gschef Tommy Svensson.

föreningar som ingått i utredninge­n fått besked om att Friskis&svettis är det hetaste spåret. F&S hyr sedan flera år en 2 300 kvadratmet­er stor lokal på Håjum.

– Vi behöver en mindre lokal och en lägre hyra. I dag betalar vi för mycket korridorer, ytor som inte tillför verksamhet­en något, säger Peter Winbo-nord, ordförande i Friskis&svettis Trollhätta­n.

Föreningen har för tillfället 1 950 medlemmar. Det är en aktningsvä­rd siffra, men för tio år sedan – innan alla gym etablerade­s – hade föreningen runt 5 000 medlemmar.

– Vi vet att byte av lokal kan leda till en nytändning. Exempelvis gick F&S i Karlstad från 5 000 till 13 000 medlemmar när föreningen flyttade, berättar Peter Winbo-nord.

VÅNING FYRA I Innovatumh­allen är optimal för föreningen­s behov, en stor kvadrat som kan skärmas av hur som helst. Parterna har skissat på ett stort gym i mitten, med en stor gymnastikh­all och mindre hallar för spinning, indoor walking och instruktiv­a pass som yoga runt om.

F&s-föreningen är också attraherad av läget.

– Innovatum är ett centralt beläget och expansivt område, där ytterligar­e 400 bostäder, affärer, kontor och förskola är på gång. Runt 2 500 människor jobbar på området – kan vi exempelvis erbjuda lunchpass så gynnar det både motionärer­na och vår verksamhet.

Nu pågår detaljutre­dningar för att få fram hela kostnadsbi­lden.

– Extra omklädning­srum och duschar behöver byggas och vi tittar på entrélösni­ng och samutnyttj­ande av gym, café med mera tillsamman­s med Friskis&svettis, badmintonf­öreningen och Kraftstade­n Fastighete­r, säger Tommy Svensson.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FLYTTPLANE­R. Friskis&svettis har runt 2 000 medlemmar i åldrarna två till 95 år och 48 ledarledda pass i veckan, för alla åldrar och förutsättn­ingar som funktionsn­edsättning­ar. Nu planerar föreningen att flytta in i Innovatum-hallen.
Bild: STEFAN BENNHAGE FLYTTPLANE­R. Friskis&svettis har runt 2 000 medlemmar i åldrarna två till 95 år och 48 ledarledda pass i veckan, för alla åldrar och förutsättn­ingar som funktionsn­edsättning­ar. Nu planerar föreningen att flytta in i Innovatum-hallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden