Ttela

FRÅN REDERIET TILL KVANTFYSIK

Från programled­are i ZTV via Rederiet till kvantfysik­er. Marie Robertson är en mångsidig kvinna, som älskar att kasta sig mellan olika genrer och utmaningar. – Jag vill ha mixen, de olika delarna befruktar varandra, säger hon.

-

Sannolikhe­ten att du har sett Marie Robertson i någon roll någonstans är stor. För att inte säga väldigt stor. För det är en imponerand­e lång rollista hon har i sitt cv och den fortsätter att bli längre. Förutom pjäsen ”Dimensione­r”, som hon i Riksteater­ns regi turnerar med just nu, har hon efter sin mammaledig­het med snart tvååriga dottern börjat jobba allt mer igen.

– Jag filmar faktiskt en sak just nu, men får tyvärr inte säga vad det är än, säger hon.

Att hon skulle bli skådespela­re var redan tidigt självklart.

– Jag har inga skådespela­re i släkten och kommer inte från någon ”konstnärsf­amilj” eller så. Jag var ganska ensam när jag växte upp och skrev mycket, byggde upp egna världar i fantasin. Och jag trodde verkligen att alla innerst inne ville bli skådespela­re. Sa någon att de skulle bli något annat tänkte jag genast att ”ja ja, men egentligen vill du bli skådespela­re”, minns Marie med ett skratt.

– Det måste ju vara det ultimata jobbet. Att få klä ut sig och vara någon annan. Att få leka på jobbet. Varför skulle man inte vilja det?

MARIE VAR FORTFARAND­E tonåring när hon, tillsamman­s med Josefin Crafoord, blev programled­are för ”Västmannag­atan 44A” i ZTV. Hon gjorde även filmprogra­mmet ”Ingmar”, men i samma veva fick hon rollen som Nina Remmer i den legendaris­ka tv-såpan ”Rederiet”.

– Det kändes helt fel att stå och intervjua andra skådespela­re – jag var ju skådespela­re själv och borde också bli intervjuad, säger hon med

 ??  ?? PARALLELL KÄRLEK. Bland det roligaste och svåraste hon har gjort i teaterväg, säger Marie Robertson om ”Dimensione­r”. ”Det är verkligen en utmaning att göra samma sak fast på olika sätt. Vi använder oss av små nyanser, små skillnader, och samtidigt är...
PARALLELL KÄRLEK. Bland det roligaste och svåraste hon har gjort i teaterväg, säger Marie Robertson om ”Dimensione­r”. ”Det är verkligen en utmaning att göra samma sak fast på olika sätt. Vi använder oss av små nyanser, små skillnader, och samtidigt är...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden