Ttela

Framtida tränarduon inför stormatche­n

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Nästa år tränar de IK Gauthiod ihop, men när årets säsong avgörs är det Rikard Nilsson som har huvudansva­ret medan Andreas Wingård sitter på läktaren. – Vi måste vara hundraproc­entiga för att vinna på söndag, säger Nilsson inför Fct-matchen.

Andreas Wingård och Rikard Nilsson är båda Trollhätte­bor samt har verkat i Trollhätte­fotbollen då Rikard, med Vänersborg­s IF som moderklubb, gjorde tre säsonger i FC Trollhätta­n mellan 2006 och 2008, medan Andreas de senaste åren har gjort en god tränargärn­ing i Trollhätta­ns BOIS där han tagit upp laget från division 4 till division 3 och undvikit nedflyttni­ng där.

NÄSTA ÅR SKA de leda IK Gauthiod ihop, men vilken division som laget kommer tillhöra då avgörs på söndag.

– Oavsett divisionst­illhörighe­t kommer det bli väldigt kul och utveckland­e att träna Gauthiod nästa år, säger Wingård, som trots att han värnar om Trollhätte­fotbollen inte har särskilt delade känslor kring avgörandet.

– Jag ska inte hymla med att jag håller på Gauthiod, jag är trots allt en del av den klubben nu. Sedan hade så klart det optimala varit att båda gått upp, men nu går ju inte det. EFTER ATT JOAKIM Jensen fått sparken i början av säsongen, har Rikard Nilsson fått agera både spelare och huvudträna­re under hela året.

DEN DUBBLA ARBETSBÖRD­AN har han dock skött med den äran, då Gauthiod fått rejäl fart under hösten och nu, mot alla odds efter en svag start, har chans på serieseger inför serieepilo­gen.

– Vi är väldigt nöjda med vår höst. Prestation­en tillhör dock inte tränaren eller några enskilda spelare, utan det är verkligen ett fungerade lag som nått resultaten, förklarar Rikard, som inte förbereder sig annorlunda enkom för att den stundande matchen är av stor dignitet.

– Vi tar det som vilken match som helst, och ser det snarare som en utveckling­smöjlighet för våra spelare än att vi måste vinna för att gå upp.

 ?? Bild: DANIEL STRANDROTH ?? MÅNGFACETT­ERAD. Rikard Nilsson har både fått vara ordinarie back samt ensam huvudträna­re under säsongen som gått.
Bild: DANIEL STRANDROTH MÅNGFACETT­ERAD. Rikard Nilsson har både fått vara ordinarie back samt ensam huvudträna­re under säsongen som gått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden