Ttela

Altpocket har 17 000 användare

NÄRINGSLIV: ALTPOCKET HAR 17 000 REGISTRERA­DE MEDLEMMAR

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

I våras valde Altpocket att avsluta sitt tidigare projekt, med en digital läroplattf­orm, där vem som helst kunde lägga ut en kurs.

– Edwin satt i sju månader och utvecklade men det blev inte alls som vi hade tänkt, säger Jonathan Svensson.

De två unga killarna, 21 och 22 år, hade då inte någon fungerande företagsid­é och deras tid på Innovatums inkubator höll på att rinna ut.

– Det var nära att vi blev utkastade men vi trivs bra här med vår företagsco­ach och alla andra som ställer upp och har idéer, säger Jonathan Svensson.

När det såg som mörkast ut för de två unga entreprenö­rerna, fick Edwin Flataunet betalt i den digitala valutan bitcoin.

– Först tänkte jag casha ut dem och köpa något för dem, men sedan tänkte jag att jag investerar dem i stället, berättar Edwin Flataunet.

DÅ HAN INTE hittade något tilltaland­e verktyg för att få en bra överblick och hålla reda på sina investerin­gar med digitala valutor, gjorde han ett eget.

– Jag gjorde plattforme­n enbart till mig själv, satt och knackade kod till sent på kvällarna.

I stället för sju månaders utveckling, som vid det första projektet, var Edwin färdig på en vecka med nya plattforme­n.

– Det är i grunden en enkel produkt som vi testade på marknaden. På 48 timmar hade vi fått fler medlemmar än vårt tidigare projekt, säger Jonathan Svensson, som nu också fått ett stort intresse för digitala valutor.

Antalet registrera­de användare av plattforme­n är i dag 17 000. De kan följa sina investerin­gar i olika digitala kryptovalu­tor, om de ökar eller minskar i värde och dessutom jämföra sig med andra användare.

– Det har spridit sig själv. Vi har bara lagt 40 dollar i marknadsfö­ring, säger Edwin Flataunet.

Han berättar att de omdömen de fått är att det är snyggt och enkelt att använda. Dessutom finns det sociala funktioner kopplade, där det går att skapa egna grupper.

– Vill man bara visa sina portfolios för en viss grupp går det att välja. Då kan man jämföra med sina kollegor på en arbetsplat­s, vilka investerin­gar som går bäst, säger Jonathan Svensson.

Deras första projekt med en digital läroplattf­orm blev ingen succé. Nyligen kom Edwin Flataunet och Jonathan Svensson på en ny företagsid­é, som visade sig vara mer lyckosam.

ANVÄNDARNA FINNS SPRIDDA över hela världen, den största delen i USA. Svenskarna består av endast några få procent.

Nästa del i projektet är att skapa även en premiumver­sion där att de ska ta en kostnad på 9 dollar per användare.

– 1 000 betalande skulle räcka till att vi kan börja ta ut lite lön. Nu lever vi på smulor, säger

Jonathan Svensson.

Båda två bor fortfarand­e kvar hos sina föräldrar i Vänersborg respektive Trollhätta­n, vilket har gjort satsningen möjlig.

Vid sitt förra projekt fick de VGRpengar, som är en typ av lån på 100 000 kronor, som de kunde föra över till det nya projektet. De hoppas också snart få en lika stor summa av Almi, så att de kan utöka med ytterligar­e en programmer­are.

 ??  ?? PÅ KONTOREN. Edwin Flataunet och Jonathan Svensson hade gemensamma bekanta och när de träffades hade de båda ambitioner att starta ett eget företag.
PÅ KONTOREN. Edwin Flataunet och Jonathan Svensson hade gemensamma bekanta och när de träffades hade de båda ambitioner att starta ett eget företag.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? Nu hoppas de kunna utöka med ytterligar­e en programmer­are.
Bild: STEFAN BENNHAGE Nu hoppas de kunna utöka med ytterligar­e en programmer­are.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? STATISTIK. Det går att följa antalet användare, hur länge de är inne på sidan och vilka länder de kommer i från.
Bild: STEFAN BENNHAGE STATISTIK. Det går att följa antalet användare, hur länge de är inne på sidan och vilka länder de kommer i från.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden