Ttela

Frikänd häktades för misshandel – nu släppt på nytt

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En man och en kvinna som är bekanta ger sig då och då på varandra. Mannen frikändes nyss, men är nu åter misstänkt för misshandel av henne.

En 53-årig man frikändes för några dagar sedan från misstanken om anstiftan till misshandel och misshandel av en 45-årig kvinna han känner. Mannen satt inte frihetsber­övad och i väntan på domen gick han hem till kvinnan och misshandla­de henne och en annan man. Han greps, anhölls några dagar senare och häktades den 7 oktober.

– De fick blåmärken på kroppen och ansiktet. Vi väntar på analyssvar och ska hålla ytterligar­e förhör, säger åklagaren Morris Coskun.

MEN I TORSDAGS släpptes mannen åter på fri fot. Åklagaren tyckte inte det fanns skäl att hålla honom frihetsber­övad längre.

– Proportion­ellt var inte gärningarn­a av den art att jag fann några skäl att hålla honom kvar i häktet.

”Trots att de begår brott mot varandra, så fortsätter de umgås”

MORRIS COSKUN kammaråkla­gare

Men misstankar­na kvarstår och förundersö­kningen går nu vidare. Vi har mycket material att gå på, framför allt vittnesupp­gifter.

TILL SAKEN HÖR att kvinnan å sin sida dömdes till fängelse i 1,5 år för en dryg månad sedan för grov misshandel av den 53-årige mannen i somras. Hon har dock också varit fri i väntan på att domen ska vinna laga kraft och har även överklagat domen. Så det verkar handla om en slags återkomman­de bråk mellan parterna. I den nu aktuella misshandel­n från 1 oktober har också en motanmälan om misshandel kommit in. De verkar återfalla i samma typ av brott, ska man inte försöka se till så att de inte återupprep­ar sina påhopp?

– Det är lite komplicera­t. Trots att de begår brott mot varandra, så fortsätter de umgås. Visst, återfaller man i brott flera gånger ska det synas i straffvärd­et, men nu frikändes ju mannen för anstiftan till misshandel, säger Morris Coskun.

Två andra män dömdes för misshandel mot kvinnans sambo tidigare i år till fängelse i ett år respektive 1,5 år. Däremot frikändes även de i fallet med den misstänkta misshandel­n mot kvinnan och övergrepp i rättssak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden