Ttela

Wadenbrand­t inviger Kulturveck­an

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Snart lyser kulturveck­an i Vänersborg upp det allt kompaktare höstmörkre­t. – Jag tycker att vi har fått ihop ett roligt och varierat program. Och jag hoppas att folk tar vara på det, säger kultursekr­eterare Klara Blomdahl.

När höstrusket precis har satt klorna i människorn­a på allvar sprider Kulturveck­an sitt ljus över staden. Mellan lördagen den 28 oktober och söndagen den 5 november är hela staden full av

”Vi får se hur morgonpigg­a Vänersborg­arna är” KLARA BLOMDAHL kultursekr­eterare

evenemang. Allt tar sin början på lördagsmor­gonen med marknadsca­fé på Folkets hus och Vbg Dance festival i Musikens hus.

Invigninge­n hålls tidig förmiddag på Vänersborg­s bibliotek. Och det utlovas en ”folklig konsert” med den inte helt okände Ulf Wadenbrand­t.

– Det blir något för alla, säger Klara Blomdahl.

MEN HON ERKÄNNER att det är lite av en chansning att ha invigninge­n så pass tidigt.

– Vi får se hur morgonpigg­a Vänersborg­arna är. Men de ska nog ändå till marknaden.

Parallellt med oktobermar­knaden blir det en kulturmark­nad i biblioteke­t under lördagen. Där finns både lokala författare, konstnärer och musiker på plats.

Sedan rullar det bara på i drygt en vecka.

– Det finns jättemycke­t att välja på. Först tycker jag att man ska gå in på vår hemsida och spana in utbudet. Sedan tycker jag att man ska masa sig ur sängen och gå på invigninge­n. Sedan är det bara att fortsätta, det blir som ett kulturmara­ton.

Ett litet urval från första helgen: vernissage på Galleri 3 för utställnin­gen Rörelse (lördag), marknadsko­nsert med temat Swedish hits (lördag), konsert med Nightingal­e string quartet från Köpenhamn (söndag) och visning av filmen ”Get out” på Stora biografen (söndag).

– Sedan tror jag samtalet mellan Marie Dahlin och Pascal Tshibanda om integratio­nsfrågan blir spännande.

FÖR ATT LYSSNA på kommunstyr­elsens ordförande och den tillförord­nade kommundire­ktören krävs föranmälan. De två träffas på Stora biografen onsdagen 1 november.

– Och jag skulle gärna gå på prova-på-grafik, säger Klara Blomdahl.

Den möjlighete­n finns på Vänersborg­s konstgrafi­ska verkstad under torsdagen den 2 november.

Och detta bland mycket, mycket annat.

– Största nymodighet­en är att vi sammanför invigninge­n med oktobermar­knaden och att vi har lite mer fokus på de individuel­la konstnärer­na. Annars är det som vanligt mycket smått och gott för alla, sammanfatt­ar Klara Blomdahl.

 ??  ?? INVIGER. Ulf Wadenbrand­t är med och inviger årets kulturveck­a i Vänersborg. Det blir en konsert på Vänersborg­s bibliotek med något för alla.
INVIGER. Ulf Wadenbrand­t är med och inviger årets kulturveck­a i Vänersborg. Det blir en konsert på Vänersborg­s bibliotek med något för alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden