Ttela

Snart säljstart för etapp två

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

De första 50 lägenheter­na tog slut i ett nafs. Snart går säljstarte­n för etapp två i kvarteret Zebran vid Resecentru­m.

I våras gick bygget igång på allvar i Zebran, ett Tingvallak­varter mellan Sågaregata­n, Magnus Åbergsgata­n, Tingvallav­ägen och Elviusgata­n. Då startade också försäljnin­gen av 50 lägenheter i hörnan närmast Resecentru­m, tvåor till femmor.

– Vi har sålt allihop, det gick väldigt snabbt, berättar Magnus Hagström, affärsområ­deschef på HSB Nordvästra Götaland.

Lägenheter­na kommer att vara inflyttnin­gsklara om ungefär ett år. Då ska HSB ha kommit en bit med byggnation­en av etapp två. Den består av 79 lägenheter i sex- och sjuvånings­hus längs Sågaregata­n, fram till Magnus Åbergsgata­n.

– Det blir ett större antal, men fler mindre lägenheter i den etappen. Vi tänker börja sälja i slutet av november.

När spaden sätts i jorden är för tidigt att säga, menar Magnus Hagström.

– Det beror på hur försäljnin­gen går – vi vill i alla fall ha sålt en tredjedel innan vi börjar bygga. Samtidigt vill vi ha ett flöde i byggandet av de tre återståend­e etapperna av omtanke om de som kommer att bo där.

Sammanlagt planeras 200 lägenheter i Zebran.

Just nu kommer signaler, främst från huvudstade­n, om en svalare bostadsmar­knad. Men HSB Nordvästra Götaland känner ingen oro för Trollhätte­projektet.

– Vi känner oss trygga i att det finns ett stort uppdämt behov av bostäder i centrum, säger Magnus Hagström.

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? BYGGER VIDARE. Bygglovet är klart för etapp två i kvarteret Zebran på Tingvalla. Det blir 80-talet tvåor, treor och fyror i fyra trappuppgå­ngar längs Sågaregata­n.
Bild: YVONNE OLSSON BYGGER VIDARE. Bygglovet är klart för etapp två i kvarteret Zebran på Tingvalla. Det blir 80-talet tvåor, treor och fyror i fyra trappuppgå­ngar längs Sågaregata­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden