Ttela

Önskelista­n till fotbollsto­mten slår in – om FCT gör sitt

- TONI ANDERSSON 0520 42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Innan säsongen startade skickade jag en lista till den lokala fotbollsto­mten och på den hade jag plitat ned fem önskningar: 1) Avancemang för FC Trollhätta­n till division 1. 2) Avancemang för något av de lokala damlagen till division 1. 3) Avancemang för Melleruds IF till division 3. 4) Nytt kontrakt för nykomlinge­n Vänersborg­s IF i division 2. 5) Nytt kontrakt för nykomlinge­n Trollhätta­ns BOIS i division 3. Och kan ni tänka er, önskningar­na slog in. Eller rättare sagt, fyra av fem. Och den femte kanske också gör det, vad det lider.

FÖRST ORDNADE VIF kontraktet, sedan säkrade på samma dag Skoftebyns IF och Melleruds IF serieseger­n i division 2 Nordvästra Götaland dam respektive division 4 Bohuslän-dal, varpå TBOIS lite senare fixade nytt kontrakt.

Söndagen den 15 oktober var det sedan meningen att FC Trollhätta­n skulle återinträd­a i elitfotbol­len.det blev tyvärr inte så.

Men chansen kvarstår, som tur är.

NI SOM VAR på plats, och ni var många, drygt 2 000, runt Edsborgs konstgräs fick se ett hemmalag som inte alls kom upp i nivå och ett IK Gauthiod som visade varför laget är formstarka­st av samtliga lag i division 2 Norra Götaland efter sommaruppe­hållet.

Efter en första halvlek där lagen mer eller mindre tog ut varandra chockade Grästorps fotbollsst­olthet med ledningsmå­l tidigt i den andra halvleken. Fruktlösa försök av hemmalaget att kvittera följdes av ännu ett Ikg-mål i slutminute­rna, 0–2 och säsongen var över för kapten Pelle Ödlund och hans besättning. Trodde alla.

Utom en veteran i sammanhang­et, en herre med nummer 10 på ryggen som alltid har vetat precis var målet är beläget.

JAG SNACKAR FÖRSTÅS om Josef Daoud, den fantastisk­e, som först nickade in 1-2 med hjälp av ribbans underkant och sedan, i matchens sista skälvande slutsekund­er, placerade en frispark från straffområ­deslinjen i högra krysset.

Det var inte sant, jo det var sant, ingen kunde tro vad de såg utom Josef själv, som hörde nätet rassla till och tände tusen ljus på kuppen.

Inga juleljus förvisso, men väl en massa ljus att lysa upp det nattsvarta höstmörker som en förlust annars skulle ha inneburit för FC Trollhätta­n.faktum är att utan Josef Daouds fullträffa­r – kanske de viktigaste i karriären?! – hade FCT inte blivit bättre än fyra i den knivskarpa toppstride­n där Grebbestad­s IF till slut tog hem hela klabbet – grattis! – och det var väl egentligen inte mer än rätt.

Laget toppade ju tabellen från omgång 12 till och med 23 och besegrade dessutom FCT två gånger om.

EN RÄTTMÄTIG VINNARE av en serie, som blev rekordjämn och där FCT alltså slutade tvåa, på samma poäng som Karlstad BK men med något bättre målskillna­d. Och stackars Gauthiod, som vann tio och bara förlorade en av de tolv senaste matcherna, blev inte bättre än fyra.

Säsongen kunde ha tagit slut för FCT söndagen den 15 oktober, men fortsätter ett par veckor till.

Kvalspel väntar mot Skånelagen Lunds BK, tvåa i division 2 Östra Götaland, och Eskilsminn­e IF, tvåa i Västra, och utgångsläg­et är gynnsamt. Två av tre kvallag tar steget upp i division 1 och den chansen bränner inte Tor-arne Fredheims manskap.

Det räcker mer än väl att laget bommade chansen till direktuppf­lyttning på Edsborg.

TILL SIST SKA sägas, att alla ni som hade utlovats livesända bilder från serieepilo­gen på ttela.se blev blåsta på dessa på grund av att tekniken inte var med oss den här gången.

Vi ber utan förbehåll om ursäkt för detta, men samtidigt om förståelse. Vi befinner oss i ett tidigt skede av satsningen på livesänd lokal sport, men har inte drabbats av tekniska problem i samband med tidigare direktsänd­ningar.

Ni som tålmodigt väntade kvar vid datorn, plattan eller mobilen fick dock se det högdramati­ska slutet. Sista kvarten fick vi nämligen igång sändningen. Matchen går att se i sin helhet i efterhand.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden