Ttela

”Det är det värsta jag har varit med om”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

När Gauthiod gjorde 2–0 var det många som valde att lämna Edsborg. Men det fanns inte på kartan för Henrik Bengtssons från Black support. – Jag ger aldrig upp, säger han.

De sista minuterna i matchen mellan FC Trollhätta­n och Gauthiod var av sällan skådat slag. När Gauthiod utökade sin ledning till 2–0 med två minuter kvar av ordinarie matchtid var det nog många som trodde att säsongen var över för FC Trollhätta­n.

– I en halv minut ungefär så funderar jag på hur det här egentligen skulle gå, men jag är väldigt optimistis­k och tänkte att det bara var att köra. Jag försökte elda igång publiken, så det blev några väl valda krigsrop, säger Henrik Bengtsson, som är ett av FCT:S mest trogna fan och en del av Black support.

DET VERKAR HA hjälpt, för efter det stod FCT för en makalös upphämtnin­g och kunde därmed säkra kvalplatse­n.

– Det är gött att få igång hjärtat lite. Nu blev det ju som en seger och just nu känner jag bara lättnad, glädje blir det när vi vinner kvalet, säger Henrik Bengtsson.

Han har varit klubben trogen i många år och fått uppleva både med- och motgångar.

– Vi har hämtat upp 0-3 till seger 4–3 den sista kvarten borta mot Floda för några år sedan. Men det här betyder så mycket mer så det är nog det värsta jag har varit med om, det är helt sjukt. Det är bra för moralen för vi får inte ut vår potential i dag, men det är viktigt att veta att vi kan få till även om vi göra dåliga matcher.

Och matchhjält­en Josef Daoud som hoppar in och göra två mål, vad säger du om honom?

– Han är en kulturbära­re och det är fantastisk­t att han fortfarand­e har det målsinnet, han får gärna fortsätta så.

Är det smärtsamt att vara Fctsupport­er?

– Nej, det är fantastisk­t. Annars hade jag inte varit det. Man lever med det här i med- och motgång så nu hoppas vi på lite medvind här i kvalet, avslutar Henrik Bengtsson.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? TROGET FAN. Henrik Bengtsson i Black support.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN TROGET FAN. Henrik Bengtsson i Black support.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden