Ttela

Skoftebyn var nära att hjälpa FCT

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Skoftebyn pressade Grebbestad, men kunde inte hindra GIF från att ta alla tre poäng och även vinna serien. – Hade vi varit lite mer noggranna så hade vi kunnat ta en poäng, säger Tobias Karnevi.

Skoftebyn råkade i våras ut för en snöplig 0-1-förlust hemma mot Grebbestad i en match där ”Skôfta” nog borde ha plockat en poäng.

Gästerna var därför ute efter en gruvlig revansch, nämligen att ta poäng från Grebbestad i slutomgång­en och se till så att bohuslänni­ngarna inte tog klivet upp i ettan.

HEMMALAGET VAR DOCK klart bättre än Skoftebyn i den första halvleken och tog ledningen efter dryga 20 minuters spel. Detta sedan Anton Henriksson utnyttjade ett missförstå­nd mellan Michael Källehult och Paul Khajo.

– Vi var inte bra i första. Vi saknade energi, lust och ork, berättar tränaren Tobias Karnevi, vars lag lyfte sin prestation något efter paus och var oerhört nära att kvittera på en hörna.

Skoftebyn förblev dock mållöst, varför Grebbestad plockade de tre poäng som innebar serieseger och uppflyttni­ng till division 1.

– De var skärrade i den andra halvleken. Dessvärre var vi inte tillräckli­gt noggranna för att utnyttja det, säger Karnevi, som dock kan se tillbaka på en klart godkänd höst där man till slut säkrade kontraktet med god marginal samt tog klubbens första Dm-titel någonsin på herrsidan. Fotnot: Trots förlusten i sista omgången slutade Skoftebyn på tionde plats i division 2 Norra Götaland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden