Ttela

IFK Vänersborg föll med flaggan i topp

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

IFK Vänersborg skakade om ryska mästaren Neftyanik ordentligt, men förlorade till slut med 1-3 efter två sent insläppta mål. – Vi var värda att vinna i dag, säger Ari Holopainen.

Med all möjlighet till avancemang vidare från gruppen borta efter de två inledande förlustern­a mot IK Sirius (2-3) och Sandvikens AIK (1-5) var det ett IFK Vänersborg som enbart hade hedern att spela för när man under lördagen mätte krafterna med regerande ryska mästaren Neftyanik.

Ryssarna fick på förhand finna sig i att vara förhandsfa­voriter, och fick en bra start när Artem Bondarenko öppnade målskyttet efter mindre än två minuter spel.

Därefter var det dock mycket som liknade IFK:S match mot Sandviken. Efter ett tidigt baklängesm­ål tog man nämligen tag i spelet, skapade en del halvlägen och kvitterade till 1-1 sedan Joakim Hedqvist återigen visat vilken skarp hörnskytt han är.

MED ETT FÅTAL minuter kvar till halvtidspa­usen var IFK dessutom nära att ta ledningen, då Juho Liukkonen frispelade Robin Öhrlund Neftyanik-vänersborg 3-1 (1-1) Målen: 1-0 (2) Artöm Bondarenko, 1-1 (12) Joakim Hedqvist, 2-1 (52) Yanis Befus, 3-1 (58) Denis Lapshin.

Hörnor: 2-4.

Utvisninga­r, Neftyanik: 2x6 min.

Utvisninga­r, IFK: 1x6 min. som dock inte lyckades överlista Neftyaniks målvakt Viktor Kamener.

Efter pausen stod matchen länge och vägde, men med åtta minuter kvar av den ordinarie speltiden fick Yanis Befus tag på bollen framför mål och prickade in 2-1. Sedan dödade Neftyanik matchen med sitt 3-1-mål i slutminute­n och drömmen om poäng hade skjutits i sank för Ifk-spelarna.

– DET ÄR så tråkigt, för vi var värda att vinna den här matchen. Dessvärre faller vi på ineffektiv­iteten, berättar Ifk-tränaren Ari Holopainen, som av förklarlig­a skäl ändå var nöjd med insatsen.

– Prestation­en var väldigt bra i dag. Vi spelar väldigt bra defensivt och vågar hålla i boll. Nästa steg nu är att skapa mer chanser samt bli lite mer effektiva.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TRÖSTMÅLAD­E. För den andra matchen i rad kom IFK Vänersborg­s enda mål från hörnavslut av Joakim Hedqvist.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TRÖSTMÅLAD­E. För den andra matchen i rad kom IFK Vänersborg­s enda mål från hörnavslut av Joakim Hedqvist.