Ttela

Tungt Tfk-fall i första kvalmatche­n

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns FK fick inte den kvalstart som man ville få. Division 4-laget Lundsbrunn vann med 2-1 på Edsborgs konstgräs.

TFK LUNDSBRUNN

Ett mycket uddlöst och nervöst spelande TFK inledde den första halvleken på ett sätt som man inte sett laget göra under stora delar av hösten.

– De första tjugo minuterna verkade killarna riktigt nervösa och fick inte till det, sa en besviken Fredrik Bengtsson, tränare i TFK.

Annars var det ett bra läge för ett avancemang till fyran, då Lundsbrunn och Fagersanna IF spelade 1-1 i kvalgruppe­ns första match. Poäng i lördags och TFK hade på egen hand kunnat greja en uppflyttni­ng genom seger mot Fagersanna på bortaplan. I stället har nu Lundsbrunn fyra poäng, ett poängantal som inte TFK kan komma upp i.

UNDER PERIODEN 20:E matchminut­en till den 25:e gick gästerna fram till en 2-0 ledning, och det var inte förrän inbytte Marcus Johansson oroade gästernas försvar med sina löpningar som TFK kom högre upp i banan.

I den 41:a minuten vände Marcus bort två motståndar­e och sköt in reducering­en till 1-2.

I andra halvlek inledde TFK med att försöka spela sig fram efter kanterna och fick då ett stort bollinneha­v. Men ju längre matchen led desto mer stressade blev Tfk-spelarna och började spela längre bollar, vilket ett tröttkört Lundsbrunn tacksamt tog emot och försvarade sin 2-1-ledning.

Nu måste det till en seger för TFK mot Fagersanna, samt att fler lag än gruppettan kan bli uppflyttad­e till division 4.

??  ?? MÅLSKYTT I KVALET. Marcus Johansson blev ende hemmamålsk­ytten i division 4-kvalet mot Lundsbrunn, som gästerna vann med 2-1.