Ttela

Bollnäs har tvingats tänka nytt

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

SPORT: Tränarbyte och förlust av storstjärn­an Daniel Berlin har lett till att Bollnäs spelar annorlunda i år.

Med tränarbyte samt förlust av storstjärn­an Daniel Berlin har fjolårssäs­ongens Sm-finalist Bollnäs tvingats tänka nytt. – Vi spelar lite annorlunda jämfört med tidigare år, säger liberon Andreas Westh.

Bollnäs var i våras på vippen att ta klubbens första Sm-titel sedan 1956, men fick efter en jämn final till slut se sig besegrat med 1-3 av ärkerivale­n Edsbyn.

Sedan dess har det blivit en del förändring­ar i lagbygget, då tränaren Joakim Forslund tackade för sig efter tre år i klubben och har ersatts av Jesper Söderbäck.

Dessutom har Daniel Berlin, en av världens bästa bandyspela­re, lämnat klubben till förmån för spel med Sandvikens AIK.

– Joakim Forslund har betytt väldigt mycket de senaste åren, han var väldigt konsekvent med hur vi skulle spela. Vi har också tappat Berlin, som så klart har varit väldigt viktig för oss, konstatera­r backresen Andreas Westh.

ADDERA DESSA FAKTORER med att truppen dragits med skador, bland annat på skarpskytt­en Patrik Nilsson, samt att man i år försöker slussa in unga talanger från juniorlage­t, så har du förklaring­en till de relativt mediokra försäsongs­resultaten om du frågar Westh.

– Vi spelar lite annorlunda nu jämfört med tidigare år. Det som känneteckn­at vårt spelsätt har varit att vi haft ett väldigt stort bollinneha­v oavsett vilket lag ställts mot. I år kommer vi dock att försöka spela lite rakare.

Fakta: Toni tippar elitserien 2017/18

* TTELA:S sportchef Toni Andersson har som traditione­n bjuder tippat utgången av elitserien i bandy. 1. 2. 3. 4. 5. Hammarby Bandy 6. Bollnäs GIF 7. 8.

9. 10. 11.

12. 13. IFK Motala

14. * Lag 1-8 till slutspel, lag 9-11 har spelat klart, lag 12-13 till kvalspel, lag 14 flyttas ned i allsvenska­n.

Går det att kalla årets säsong som ett ”mellanår” för er del?

– Jo, lite så kanske. Det rimliga är väl att vi hamnar någonstans mellan plats sex och nio.

Andreas Westh är en sannerlige­n rutinerad herre med flertalet Vmguld på meritlista­n, och trots att han nu har passerat 40-strecket ser han ingen anledning till att lägga skridskorn­a på hyllan.

– Nä, det är bara att köra på. Kroppen känns riktigt bra, det handlar bara om att försöka undvika skador, berättar Westh, som dock var nära att råka riktigt illa ut i helgens World Cup-spel då han fick en klubba i ögat.

– Det var väldigt svullet, men nu är det rätt lugnt. Jag hade väldigt tur, det var nog bara millimeter ifrån att det gick riktigt illa.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? BANDYVETER­AN. Säsongerna går men Bollnäs libero Andreas Westh består, trots att han passerat 40-strecket ser han inte slutet på karriären, varken i klubblaget eller landslaget.
Bild: KENTA JÖNSSON BANDYVETER­AN. Säsongerna går men Bollnäs libero Andreas Westh består, trots att han passerat 40-strecket ser han inte slutet på karriären, varken i klubblaget eller landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden