Ttela

PAPPAN STOPPADE VILLABRAND

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

”Det var helt rökfyllt och svårt att se, men jag ålade mig fram mot den del av vinden som röken såg ut att komma ifrån”

PETER TIMRING

Tidigt på tisdagsmor­gonen vaknade familjen Timring av ett märkligt ljud. Det visade sig att det börjat brinna på vinden i huset.

Klockan var inte mer än halv fyra på morgonen när Peter Timring och hans fru vaknade av ett konstigt ljud hemma i villan i Flybo.

– Det knastrade på ett sätt som påminde lite om ljudet som uppstår efter att man eldat en brasa, berättar han.

Den första tanken som slog dem var att det kanske var katten som lekte med något.

– Men min fru gick upp för att titta och fick se att det glödde i taket som vetter upp mot vinden.

De larmade räddningst­jänsten och såg till att de två barnen kom ut ur huset. Under tiden hämtade Peter Timring en kofot och en kniv och tog sig upp på vinden.

– Där var det helt rökfyllt och svårt att se, men jag ålade mig fram mot den del av vinden som röken såg ut att komma ifrån.

DET VISADE SIG att branden uppstått i en transforma­tor som satt fastskruva­d på innertaket. När räddningst­jänstens styrkor från både Vänersborg och Trollhätta­n kom till platsen hade Peter Timring, med hjälp av verktygen, redan lyckats bända loss transforma­torn och kastat ut den.

– Den hade havererat på något sätt och smält ihop.

Ingen person i familjen kom till skada i samband med händelsen och enligt räddningst­jänsten var Peter Timrings insats avgörande för att historien slutade så pass väl.

– Branden som uppstod begränsade­s till vinden tack vare att han lyckades slita loss transforma­torn. När vi kom till platsen säkerställ­de vi så att branden inte spred sig vidare, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningst­jänstförbu­nd.

UNDER DAGEN HAR elektriker och sanerare varit på plats vid bostaden och enligt Peter Timring verkar skadorna på huset vara begränsade till vinden och taket.

– Men det luktar rök överallt så det kan behöva saneras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden