Ttela

Problem med bråk på Strömskola­n

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

”Barnen ska inte behöva vara rädda för att gå till skolan” FÖRÄLDER

Den senaste tiden har flera bråk mellan elever blossat upp på Strömskola­n. Föräldrarn­a tycker att inget görs åt problemet och att ingen vill ta ansvar.

Enligt de föräldrar som hört av sig till TTELA är det några elever som stör friden för flera andra på skolan, främst pojkar är drabbade.

De berättar om bråk som lett till bland annat blodvite.

– Barnen ska inte behöva vara rädda för att gå till skolan. Är det föräldrarn­a som ska ta tag i detta, för inget händer? säger en förälder.

EN ANNAN FÖRÄLDER som vill vara anonym säger:

– Jag vill inte göra en stor sak av det, det här kanske går över snart. Men om det här fortsätter vill jag hålla mitt barn hemma.

Rektor Daniel Magnusson säger till TTELA att man tar det inträffade på största allvar och att man definitivt inte ignorerar problemet.

– Fysiskt handgemäng är helt oacceptabe­lt. Vi har samtal enligt våra rutiner med elever och vårdnadsha­vare. Även i personalgr­uppen har vi pratat om vidare åtgärder, till exempel att all personal ska vara ute på rasterna. Händelsern­a har inträffat under rasttid, under lektionern­a är det lugnt. Vi har också förstärkt organisati­onen med en ytterligar­e en personal. Vad mer gör ni när sådant här inträffar?

– Vi har en likabehand­lingsplan som vi agerar efter enligt rutin. Denna vecka ska jag tillsamman­s med elevhälsan gå igenom all dokumentat­ion.

 ?? Bild: CARIN JACOBSSON ?? STÖKIGT. Strömskola­n har problem med elever som ställer till med bråk.
Bild: CARIN JACOBSSON STÖKIGT. Strömskola­n har problem med elever som ställer till med bråk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden