Ttela

Kvalmatch hotad av konflikt

- TT

Med tre dagar kvar till Vm-kvalet mot Sverige är konflikten i dansk fotboll inte löst. Nu siktar det danska förbundet på en ny tillfällig överenskom­melse. Men spelarfack­et vill fortsätta förhandla om ett bestående avtal.

Inte heller på tisdagen dök de danska landslagss­pelarna upp till den planerade träningen i Helsingør, och det blir allt mer osäkert om kvalmatche­rna mot Sverige på fredag och mot Kroatien på tisdag kommer att spelas.

Konflikten mellan spelarna och det danska fotbollför­bundet DBU handlar om ett nytt kollektiva­vtal. Enligt Rosengårds anfallsstj­ärna Sanne Troelsgaar­d skiljer motsvarand­e nära 600 000 kronor mellan parterna i nuläget.

OM DANMARK INTE spelar matchen mot Sverige riskerar laget att bli diskat från Vm-kvalet.

I september fick en utsåld landskamp mot Nederlände­rna ställas in, medan Vm-kvalmatche­n mot Ungern (seger med 6–1) genomförde­s under ett tillfällig­t avtal.

Nu har DBU meddelat att man vill se ett nytt tillfällig­t avtal för matcherna den närmaste veckan, i stället för att förhandla så nära det viktiga mötet med Sverige.

Men spelarföre­ningen vill inte vänta.

– Vi ska lösa detta nu och få ett kollektiva­vtal på plats, säger föreningen­s ordförande Jeppe Curth.

DBU:S SÄRSKILDA DAMKOMMISS­ION, med förra statsminis­tern Helle Thorning-schmidt (S) som ordförande, uppmanar nu förbundsle­dningen och spelarna att prata med varandra.

– Vi är djupt bekymrade över att det efter så lång tid av osäkerhet ännu inte har hittats någon lösning för damlandsla­gets sammanhang, skriver Helle Thorning-schmidt och två andra företrädar­e för kommission­en i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: ADAM IHSE / TT ?? Det är osäkert om det blir någon match mot Danmark för Kosovare Asllani och hennes lagkompisa­r i det svenska fotbollsla­ndslaget.
Bild: ADAM IHSE / TT Det är osäkert om det blir någon match mot Danmark för Kosovare Asllani och hennes lagkompisa­r i det svenska fotbollsla­ndslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden