Ttela

Jenny vann dubbelt på hemmabanan

- ING-MARIE NORRMAN

Nationella hopptävlin­gar i Karlshamn, Lidköping och Borås, lokal tävling i Essunga och dressyrens division 2 med Vänersborg­s RF som arrangör. Den gångna helgen var i likhet med sina föregångar­e intensiv.

Hos VRF stod andra omgången i dressyrall­svenskans division 2 på programmet, och Nygård upprepade segern från den första omgången. Klubben har två lag i serien, och för andralaget blev det en tredjeplat­s.

I det segrande laget red Annika Stahre/con Airos 2, Emma Gustafson/archie Z, Jessika Jacobsson/josefin och Alexandra Larsen/fantasia, och för flera av dem innebar tävlingen också individuel­la placeringa­r.

Hemmaekipa­gen visade framhovarn­a individuel­lt.

Sarah Fallström på Conversano Canvatina inledde med att vinna lätt B:2-klassen på hela 73 procent, och det blev dubbelsege­r för Jenny Sjöqvist och Cabazette.

Ekipaget vann de båda lätt A:1-klasserna, där det i den ena även blev fina poäng: 73,06 procent. Louise Nilsson red hem en andraplace­ring i medelsvår C:1 med Sake.

Felicia Nolåker, TSR, gjorde tre starter under tävlingsda­gen på Brätte, på tre olika hästar, och red dem till framskjutn­a placeringa­r alla tre.

En tredjeplat­s med Anette Kihlbergs Dee Snider i lätt A:1, andraplats med Domani Vengo i medelsvår A:1 och slutligen seger med Sandro Se i medelsvår C:1.

Resultaten var 68,75, 65,26 respektive 72,45 procent.

Klubbkamra­ten Evelina Lindén på La Soleille de Bol knep en tredjeplac­ering i lätt B:2.

Från de nationella hopptävlin­garna blev det för hästekipag­en som bäst 1,20-placeringa­r.

Jessie Sokol, TSR, som var i Karlshamn stod för den ena med Diaborus van de Kapel och Hanna Norrman, DHSK, fixade den andra med Honey Pie i Lidköping.

Här red också Sofia Björserud, VRF, flera av sina unghästar till fina resultat i både 1.20 och 1,30.

I Borås och Änglahoppe­t red Elsa Selin, VRF, hem en placering i lätt B med Little Miss Rock Chic. Annie Karlsson, TSR, tävlade även hon i Borås.

Ingen placering med någon av ponnyerna, men då hon bland annat fixade felfri ritt i medelsvår B med Låddenhöj´s Nurit så innebär det att ekipaget nu är färdigkval­at till SM.

I Essunga arrangerad­es lokala hopptävlin­gar för både ponny och häst, och flera av ekipagen från vårt område gjorde fina resultat.

Det allra främsta stod VRF:S Emmie Kjörnsberg för när hon red hem segern i både lätt D- och lätt C-klassen med Nanish.

 ?? Bild: PRIVAT ?? DUBBEL ETTA. Jenny Sjöqvist och Cabazette, Vänersborg­s RF, vann båda lätt A:1-klasserna vid tävlingarn­a på Brätte.
Bild: PRIVAT DUBBEL ETTA. Jenny Sjöqvist och Cabazette, Vänersborg­s RF, vann båda lätt A:1-klasserna vid tävlingarn­a på Brätte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden