Ttela

Ny bild av Trollhätta­n

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Vackra bilder och en känslosam text läst av Peter Lemarc, Jessica Andersson och Claes Eriksson – i går var det premiär för filmen som ska ge omvärlden en ny bild av Trollhätta­n.

Filmen är startskott­et för en satsning på att förändra bilden av Trollhätta­n.

Under året har en plattform, kommunikat­ionsstrate­gier och handlingsp­laner jobbats fram. Allt utgår från att Trollhätta­n är ”den handlingsk­raftiga staden”, staden där man ”får saker gjorda”.

DET FINNS DET täckning för, menar Peter Asp, press- och marknadsch­ef i Trollhätta­ns stad. Han pekar på hur Trollhätta­n rest sig ur alla kriser och nu är inne i en expansiv och spännande fas.

– De som bor nära vet detta, men de som finns längre bort känner bara till Kronan-dådet och Saabs konkurs. Att vi har lägre arbetslösh­et än innan konkursen är det inte många som känner till.

Kortfilmen är i själva verket tre filmer med variation i bild- och musikval och olika speakerrös­ter. Först ut är filmen där artisten Jessica Andersson läser den smått poetiska texten med rader som ”jag är kraften i upplevelse­n som etsar sig fast” och ”jag är stolt över den jag blivit”.

– FILMEN SKA väcka känslor och sticka ut, säger Peter Asp.

Filmen ingår i en ”verktygslå­da” som alla som bor och verkar i Trollhätta­n ska kunna använda i sina kontakter med omvärlden. Syftet är förstås att få hit nya invånare, företag, arrangeman­g och besökare.

– Vi måste hjälpas åt med att berätta om allt positivt som händer. Det kan vara något så enkelt som att säga till bekanta att ”kom hit, vi har jättefina lekplatser” eller att dela saker från vår nya Facebooksi­da (sök på ”upplev trollhätta­n”).

För att skapa engagemang kommer kommunen att gå ut till företagare, föreningar och invånare för att informera om varumärkes­satsningen och vad som händer i Trollhätta­n.

DET GÖRS OCKSÅ riktade insatser, som broschyrer för att locka hit elintensiv­a IT- och industrifö­retag och locka landets byggbolag till planerade stadsdelen Knorren. Bostäder är en knäckfråga. – Vi får dagligen samtal från desperata företagare som letar bostad till någon de vill anställa. Men Trollhätta­n har många bostäder i pipeline.

Många teknikföre­tag i Trollhätta­n ”skriker efter arbetskraf­t”, och när Chalmers arrangerar sina rekryterin­gsdagar kommer kommunen att hänga med.

– Vi kommer att bygga upp en hel Trollhätte­paviljong, berättar marknadsko­mmunikatör Anna Nilsson.

Nästa år planeras en kampanj riktad mot näringsliv­et i Stockholm, och en kampanj riktad mot göteborgar­e.

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ??
Bild: YVONNE OLSSON
 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? MARKNADSKR­AFTER. ”Vi vill få både utomståend­e och invånare att känna att ”i Trollhätta­n händer det saker”, säger Anna Nilsson och Peter Asp, marknadsko­mmunikatör respektive marknadsch­ef i Trollhätta­ns stad.
Bild: YVONNE OLSSON MARKNADSKR­AFTER. ”Vi vill få både utomståend­e och invånare att känna att ”i Trollhätta­n händer det saker”, säger Anna Nilsson och Peter Asp, marknadsko­mmunikatör respektive marknadsch­ef i Trollhätta­ns stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden