Ttela

Mikaela vill skriva historia

- TT

Mikaela Laurén tänkte inte ”göra cirkus” av titelmatch­en mot Cecilia Braekhus. Men nu gör hon ändå det genom en kyss och tuffa uttalanden. – Jag vill göra det oväntade, så i stället för en rak höger fick hon lite kärlek. Jag tror inte hon får så mycket av det, berättar svenskan.

I stället för att stirra på varandra i flera minuter vid presskonfe­rensen tidigare i veckan gav Laurén sin norska motståndar­e en smällkyss. Braekhus svarade med att ge svenskan en örfil. Och så var ordkriget i gång inför lördagens titelmatch i weltervikt i norska Stokke.

– JAG ÄR bättre på allt. Det enda hon är bättre på är att hon är fysiskt starkare, men det är inte det som boxning handlar om, svarar Braekhus, som slog svenskan när de möttes för sju år sedan efter en knockout i den sjunde ronden.

– Jag skulle bli besviken om jag måste gå hela matchen. Det vore skönt att få avsluta matchen tidigt efter allt snack. Hon får se om det blir före sjunde ronden, säger Braekhus.

– Sjunde ronden? Lycka till, säger Laurén ironiskt och fortsätter:

– Hon vann i sjunde ronden när jag bara hade boxats i ett år som proffs och var orutinerad. Det var en skam att hon inte slog mig tidigare i den matchen.

BRAEKHUS SÄTTER SINA fem Vm-titlar på spel i matchen mot Laurén. Laurén har tidigare haft en mästartite­l, men i en tyngre viktklass. Norskan är storfavori­t till segern. Enligt Laurén är det Braekhus svaghet.

– Jag tror att all press ligger på henne som ska försvara fem titlar på hemmaplan. Jag har aldrig varit mer harmonisk under en uppladdnin­g. Det här är mitt OS, min chans, säger svenskan.

– Den här gången ska jag fokusera på rätt saker och prestera på topp. Jag vill nu skriva boxningshi­storia, säger hon.

 ?? Bild: VEGARD WIVESTAD GR TT ?? REDO. Mikaela Laurén är fast besluten att ta revansch på Cecilia Braekhus efter förlusten mot norskan 2010.
Bild: VEGARD WIVESTAD GR TT REDO. Mikaela Laurén är fast besluten att ta revansch på Cecilia Braekhus efter förlusten mot norskan 2010.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden