Ttela

Dags att utse lokal miljöhjält­e

Tre kandidater har nominerats till priset Hela stans miljöhjält­e – Trollhätta­n Energis stipendium som ska premiera en lokal miljöhjält­e. Nu är det upp till dig att välja vem som ska vinna.

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

De verkar ofta i det tysta, men genom att premiera en miljöhjält­e ska även övriga lyftas fram. Var med och rösta!

I år fyller den bra miljöval-märkta fjärrvärme­n i Trollhätta­n 50 år. I samband med det har Trollhätta­n Energi inrättat ett helt nytt pris som syftar till att uppmuntra de krafter som verkar för miljö och hållbarhet.

– Vi drivs av vår vision om ett enkelt och hållbart samhälle. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi vill lyfta fram de som bidrar till att göra det lättare att leva hållbart i Trollhätta­n. Ofta verkar de lite i det fördolda, säger Pia Brühl Hjort, vd för Trollhätta­n Energi.

Trollhätta­n Energi hoppas att uppmärksam­heten kring dessa aktörer kan skapa ringar på vattnet och inspirera fler att tänka i hållbara banor.

– Saker sker inte bara av sig själv. Någon måste ha haft idéerna, vågat genomföra dem eller fattat besluten, säger Jennie Cronblad, kommunikat­ionsansvar­ig på Trollhätta­n Energi.

EN NOMINERING­SKOMMITTÉ TILLSATTES tidigare i år och utifrån nätverk och kontakter har de vaskat fram ett antal kandidater. Privatpers­oner, föreningar, organisati­oner, företag eller projekt har kunnat nomineras och en förutsättn­ing är att de bor eller verkar i Trollhätte­området.

– Kandidater­na ska vara med och bidra till framtidens hållbara samhälle, till exempel genom att satsa eget kapital eller lägga engagemang och tid på det. Det de gör ska

också i huvudsak beröra Trollhätte­borna, säger Pia Brühl Hjort.

Nu har slutligen tre nominerade aktörer valts ut: ett energispar­projekt på förskolan Vitsippan, en elbils- och vindkrafts­pionjär och en biogasentr­eprenör. Du kan läsa mer om samtliga nominerade kandidater i texterna här intill.

NU ÄR DET också upp till dig att välja vilken av dessa som ska bli Hela stans miljöhjält­e. Rösta på din favoritkan­didat på ttela.se. Vinnaren presentera­s den 15 november och får motta ett stipendium på 25 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden