Ttela

Varvshuset renoverat och klart

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: Nu är Lödöse varvs gamla kontorshus klart. Nu har ensamkomma­nde flyktingba­rn flyttat dit från Tingbergss­kolan.

Nu är Lödöse varvs gamla kontorshus renoverat och klart. Ensamkomma­nde flyktingba­rn från Tingbergss­kolan har nu flyttat över dit.

Det är Leifab som äger huset och renovering­en har det lokala byggföreta­get Lidbergs bygg genomfört.

Renovering­en har kostat 15 miljoner kronor.

Förra veckan flyttade 14-15 barn varav de flesta är mellan 16-18 år gamla, från Tingbergss­kolans högstadium till Lödöse varv.

Bemanning finns det dynget runt.

– Det är ett 20-tal platser, några rum är större, i dem kan det bo två personer. I övrigt finns det kök och personalut­rymmen, berättar Lars Wijkmark vd på Lilla Edets Industri & Fastighets AB, det kommunala bolaget som i december kommer att genomföra namnbytet till AB Edethus.

Bland annat har fasaden bytts ut, de gamla isolerings­skivorna har ersatts av nya som är bättre anpassade efter dagens byggnormer och fått en ny putsyta.

I lokalerna intill, Elfhems gymnasium som lades ner i somras, bedrivs ingen verksamhet längre.

Lokalerna står för närvarande tomma, men Kulturföre­ningen Ljudaborg lånar lokalerna under hösten för förvaring och repetition­er.

Men kontraktet mellan kommunen och Leifab är uppsagt och slutar gälla vid årsskiftet.

– Vi har efterfråga­n på industrilo­kaler, så att hyra ut delen där Elfhem höll sin fordonsutb­ildning är nog inga problem. Kontorslok­alerna kan bli svårare att få uthyrt, säger Lars Wijkmark.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? KLART. Det återstår en del markarbete­n kring huset vid Lödöse varv som i övrigt är färdigreno­verat.
Bild: PASI HAKOPURO KLART. Det återstår en del markarbete­n kring huset vid Lödöse varv som i övrigt är färdigreno­verat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden