Ttela

RESECENTRU­M SKA BLI SÄKRARE

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Nu ska området runt Trollhätta­ns resecentru­m bli säkrare och trevligare. Ombyggnade­n beräknas ta lite mer än en månad.

Det är inte länge sedan Bergslagst­orget – ytan framför stationshu­set – byggdes om. Men ur säkerhetss­ynpunkt har det inte blivit bra, fotgängare, cyklister, bussar, taxi och bilar rör sig kors och tvärs på Banggårdsg­atan och slingan framför stationen.

DÄRFÖR BYGGS BERGSLAGST­ORGET om igen, den här gången efter studier av hur resenärer verkligen rör sig.

– Folk tar ju genaste vägen, det är utgångspun­kten, säger projektled­are Daniel Mesa Moreno, på stadsbyggn­adsförvalt­ningen.

Det innebär att övergångss­tällen ska flyttas, gångstråk ska breddas och förtydliga­s med hjälp av murar och plantering­ar.

Det ska bli lättare att hitta rätt väg till högskolan och till centrum, den senare vägen ska gå genom kvarteret Mars.

– Vi ska inte ändra övergångss­tällena runt Mars, för vi har sett att folk som går från tåg och bussar mot centrum väljer rätt väg ändå.

ETT ANNAT SYFTE med ombyggnade­n är att få till en trevligare entré till Trollhätta­n.

– Vi flyttar ut bilslingan från stationshu­set så att vi får en torgyta på 14 meter. Här har vi valt bort fasta föremål för att kunna möblera efter säsong. På vintern vill vi kunna snöröja och ställa dit en gran, på sommaren ska man kunna sitta i solen och vänta på tåget i stället för att stå på en skuggig perrong, säger Daniel Mesa Moreno.

I nästa etapp ska Bergsslags­parken få fler cykelparke­ringar och ett cykelgarag­e.

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? BYGGE PÅGÅR. På måndagen startade ombyggnade­n av Bergslagst­orget, som är tänkt att vara klar runt första december.
Bild: YVONNE OLSSON BYGGE PÅGÅR. På måndagen startade ombyggnade­n av Bergslagst­orget, som är tänkt att vara klar runt första december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden