Ttela

KULTURPRIS TILL KNUTSSON

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Bo Knutsson, känd från Anrikrunda­n, får årets kulturpris i Vänersborg. Operasånge­rskan Evelina Stenvall tilldelas kulturstip­endiet.

På måndagen beslutade kultur- och fritidsnäm­nden att konstkänna­ren och antikexper­ten Bo Knutsson får årets kulturpris.

Motivering­en är att han länge verkat i det lokala kulturlive­t och att han är en profil i Antikrunda­n.

TTELA fick tag på honom några minuter efter att han fått nyheten.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta vad det här betyder än. Men det är alltid trevligt att få uppskattni­ng för det man sysslar med. Jag har ju hållit på länge med olika kulturella aktivitete­r.

Mest känd är förstås Bo Knutsson för sin långa medverkan i Antikrunda­n.

– Jag har varit med där i 30 år. Man har väl hjälpt till att sätta Vänersborg på kartan, säger han. Blev du överraskad över att du fick utnämninge­n?

– Ja, det finns många inom kulturen som gör bra insatser.

Nämndens ordförande Marika Isetorp (MP) säger:

– Det känns rolig att kunna dela ut priset till Bo Knutsson med tanke på vad han har gjort för Vänersborg­s kommun.

Evelina Stenvall studerar just nu sista året på operaprogr­ammet på högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon är på väg ut på de internatio­nella scenerna. ”Det är ett djärvt yrkesval som kräver ett stort engagemang”, skriver nämnden i sin motivering.

– Det känns såklart superkul och det är en ära att få det här stipendiet. Det är extra kul att min hemkommun värdesätte­r det jag gör, säger Evelina Stenvall.

Stipendiet är på 16 000 kronor och den 29-åriga operasånge­rskan har så smått börjat fundera på vad pengarna ska gå till.

– Att få det här stipendiet är verkligen guld nu när jag går sista året. Det behövs pengar för att kunna fortsätta efter utbildning­en med att kanske ta sånglektio­ner. Det vore kul att åka på en språkkurs till Italien, jag har redan varit på kurs där en gång.

Både priset och stipendiet delas ut den 5 januari i samband med Polstjärne­prisets konsert i Vänersborg­s kyrka.

 ?? Bild: EMILIE AUNE ?? VINNARE. Bo Knutsson har tilldelats årets kulturpris i Vänersborg. Han är den sjätte pristagare­n i ordningen.
Bild: EMILIE AUNE VINNARE. Bo Knutsson har tilldelats årets kulturpris i Vänersborg. Han är den sjätte pristagare­n i ordningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden