Ttela

Träidé prisad på tävling

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Ett enklare sätt att sälja och få tag på bra virke. Det tog hem förstaplat­sen när innovation­stävlingen Grow4bodal avgjordes.

Under måndagen avgjordes innovation­stävlingen Grow4bodal på Innovatum i Trollhätta­n.

40 ENTREPRENÖ­RER HADE skickat in bidrag till tävlingen. Av dessa fick 15 genomföra en presentati­on inför en jury. De fem bästa av dessa fick sen ännu en möjlighet att presentera sin idé.

När Juryn sen sammanträt­t för andra gången stod det klart vilka som stod som vinnare. Det vinnande bidraget kallar sig själva för Plockskog och deras idé går ut på att sammanföra skogsägare med högkvalita­tiv skog med kunder som söker efter just detta.

– Det känns omskakande, nu kan det bli på allvar, säger Erik Kullgren, en av fem personer bakom Plockskog.

HAN BERÄTTAR ATT idén kom till efter att han pratat med en arkitekt som berättade att det var svårt att få tag på tillräckli­gt bra virke för husbyggnad. Att det finns en marknad för produkten var också det juryn tog fasta på.

– Idén vi väljer ska kunna sysselsätt­a ett antal personer om några år, det var det vi letade efter. Det är därför Plockskog tog hem vinsten, berättar Elin Karlsson, affärscoac­h på Startup Innovatum och en av fem jurymedlem­mar.

Innovatums representa­nt utgjorde tillsamman­s med, PWC, Almi företagspa­rtner, Janson och Nordström och Nyföretaga­rcentrum väst juryn.

DET VINNANDE BIDRAGET fick förutom äran även 50 000 kronor i aktiekapit­al i ett nytt aktiebolag. Förutom det får de även stöd av kunniga affärscoac­her och jurister för att ta sin idé ännu ett steg mot förverklig­andet.

Även om ens idé inte gick segrande ur tävlingen var det en stor seger att bara ta sig till final.

Det tyckte duon bakom Cleansreen. Ett Uf-företag från Östrabo i Uddevalla som har tagit fram en produkt för att mobilskärm­en ska hållas ren om man läser ett recept från den.

– VI HAR tidigare bara presentera­t vår idé inför klassen. Det kändes konstigt men roligt att presentera den för personen som jobbar med det här, säger Amanda Backlund, som tillsamman­s med Lukas Bäckström står bakom Cleanscree­n.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ??
Bild: DANIEL GUSTAFSSON
 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? VINNARE. Plockskog från Ljungskile och Munkedal presentera­des av Erik Kullgren, Martin Jentzen och Eva Lotta Hultén. De gick sen segrande ut tävlingen Grow4bodal.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON VINNARE. Plockskog från Ljungskile och Munkedal presentera­des av Erik Kullgren, Martin Jentzen och Eva Lotta Hultén. De gick sen segrande ut tävlingen Grow4bodal.
 ??  ?? HÄFTIGT ATT DELTA. Amanda Backlund och Lukas Bäckström bakom företagsid­én Cleanscree­n. Idén är deras UF företag, de unga entreprenö­rerna tyckte det var häftigt att få pitcha framför personer som har nyföretaga­nde som jobb.
HÄFTIGT ATT DELTA. Amanda Backlund och Lukas Bäckström bakom företagsid­én Cleanscree­n. Idén är deras UF företag, de unga entreprenö­rerna tyckte det var häftigt att få pitcha framför personer som har nyföretaga­nde som jobb.
 ??  ?? LÅNGSIKTIG­T. Den fem personer starka juryn letade speciellt efter idéer som kan sysselsätt­a ett antal personer inom några år.
LÅNGSIKTIG­T. Den fem personer starka juryn letade speciellt efter idéer som kan sysselsätt­a ett antal personer inom några år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden