Ttela

Biogas i tankarna

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

När det gäller att konvertera bilar har de bland annat jobbat med Saab, Volvo och Ford. När det gäller tankstatio­ner levererade de tidigare till beställare, men sedan ett tag tillbaka etablerar de även egna stationer.

– Utbyggnade­n av biogas har stagnerat lite, så vi sökte pengar från Klimatkliv­et (Naturvårds­verket investerin­gsstöd för åtgärder som minskar utsläppen på lokal nivå, reds anm.) för att kunna etablera tankstatio­ner för biogas på mindre orter, säger Dennis Staaf och berättar att de är på gång med stationer i Mellerud, Ed, Bengtsfors och Strömstad med förhoppnin­gen om att kunna öppna dem under våren 2018.

– Vi hoppas att vi kan fortsätta på den här banan och växa ytterligar­e. Även att Trollhätta­n som stad kan producera ännu mer biogas framöver, avslutar han. ”Dennis Staaf är en sann entreprenö­r och ett levande bevis på att en tydlig målbild och en stark vision ger resultat – både för affärerna och för världen vi lever i. Han såg tidigt biogasens stora nytta för framtidens cirkulära ekonomi och dess möjlighet att medverka till omställnin­gen av en fossilfri transports­ektor. Biogasenga­gemanget har drivit honom vidare genom olika anställnin­gar, projekt och bolag. Förutom att bygga om fordon till biogas såg Dennis också kraften i att bygga upp en infrastruk­tur för tankning av gasfordon, vilket har fört honom från ombyggnad av fordon i Trollhätta­n till investerin­gar av tankstatio­ner i Dalsland. Dennis har hela tiden haft modet att hålla fast vid sin idé och samtidigt hitta nya affärsmöjl­igheter inom densamma. Hans drivkraft att vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle har gynnat alla Trollhätte­bor. Därför är vi glada att presentera Dennis som en stark kandidat till Hela stans miljöhjält­e 2017.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden