Ttela

Medaljregn över lokala klubbar

- LARS HOGEDAL

Det blev många segrar i helgen för Vänersborg­s SK och Trollhätta­ns SOK. Samtidigt visade Elvira Björklund fortsatt fin form och vann ytterligar­e ett lopp.

Vänersborg­s SK tog fem klassegrar på Axvallanat­ten och Trollhätta­ns SOK fyra på Höstmedeln i Göteborg. Elvira Björklund, TSOK, noterade ytterligar­e en framgång i den kuperade och detaljrika Skatåsterr­ängen och vann överlägset D20-klassen. Även klubbkompi­sen Eskil Tryggö fick till ett lyckat lopp och toppade H18-klassen halvannan minut tillgodo på tvåan.

NÄRMARE 1000 LÖPARE kom till start i säsongens sista Göteborgst­ävling, en medeldista­ns, med start och mål vid Härlanda tjärn. De kuperade banorna hade många kontroller och krävde mycket noggrann kartläsnin­g.

TSOK:S Elvira Björklund underströk sin särställni­ng i D20-klassen och tog en tvåminuter­sledning redan vid den tredje av banans 15 kontroller. Hon drygade undan för undan ut avståndet till tvåan Hanna Lindström från Tranemo och vann med nästan fyra minuter.

Eskil Tryggö tog en efterlängt­ad seger bland juniorherr­arna på ett imponerand­e sätt. Han tog ledningen direkt vid den första kontrollen och gjorde sedan inga misstag på den 3,5 km långa banan.

I mål var han 1.32 före närmaste konkurrent­en Gabriel Sturesson, Lerums SOK. Klubbkamra­ten Anders Björklund blev femma distansera­d med 3,38.

AXVALLANAT­TEN BJÖD PÅ omväxlande förutsättn­ingar med nattbanor som gick på hed- och skogsmark samt på gator och gräsytor i Axvalls samhälle.

D21-klassen vanns av Emelie Svalin, Vänersborg­s SK. Hon tog ledningen tidigt i loppet och trots misstag till den fjärde och tolfte kontrollen höll hon undan för främste konkurrent­en Maria Sahlén, IF Hagen.

Segermargi­nalen blev 1.19 på den knappt sju kilometer långa banan.

?? Bild: LARS HOGEDAL ?? Eskil Tryggö, TSOK, gjorde ett topplopp och vann Göteborgsm­edeln som avgjordes i kuperad och detaljrik terräng.
Bild: LARS HOGEDAL Eskil Tryggö, TSOK, gjorde ett topplopp och vann Göteborgsm­edeln som avgjordes i kuperad och detaljrik terräng.