Ttela

”Svea” lämnar Håfreström – Christians­en till Edet

- MARTIN AHLIN

En olycklig avslutning i första kvalmatche­n kostade Håfreström division 4-platsen. – Annars tycker jag att vi var det bästa laget i den här kvalserien, säger avgående tränaren Michael ”Svea” Eriksson.

Redan före den avslutande omgången i gruppen – mellan Kungshamn och Valla – meddelade Eriksson att han hade gjort sitt i klubben.

– Jag tycker att det tar lite mycket tid, så det blir nog inget alls för min del framöver, men samtidigt kan man ju alltid ändra sig. Det har allt ringt några klubbar, men jag ligger nog lågt ett tag, säger Svea som tidigare tränat även Kroppefjäl­ls IF.

Nu återstår att se vem som ersätter Michael Eriksson. Enligt Melleruds Nyheter lutar det åt spelaren Argjend Mollapolci.

– Det är nog ingenting klart än, de skulle väl sitta ner i veckan tror jag. Argjend har varit jättedukti­g och skött många träningar redan i år, och han har många idéer, så honom tycker jag absolut att de ska satsa på, säger Eriksson.

DET RÖR SIG även på andra håll och Lödöse Nygårds målvakt Nichlas Christians­en byter lag. Nästa anhalt: Edet FK. De senaste två säsongerna har Nichlas Christians­ens tillhört LNIK i division 5, men en slutlig jumboplats gjorde att laget åkte ur serien tidigare i höstas. Då sa 29-åringen samtidigt adjö till klubben.

– Det var egentligen för att de åkte ner i sexan, men också för att det inte funkade på slutet, säger Christians­en och syftar på meningsski­ljaktighet­er mellan honom och tränaren Roger Henriksson.

– Det har varit mycket tjafs och jag tycker att vi spelat en fotboll som vi inte klarat av, fortsätter keepern.

Därför bär det nu av till Edet FK, som han represente­rat tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden