Ttela

Edlund och SAIK gillar favoritska­pet

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Sandvikens AIK och med storskytte­n Christoffe­r Edlund i spetsen är de flesta förhandsti­ppares favorit till Sm-guldet. En position som de trivs med. – Det är inga problem, jag tycker det är kul att vi är favoriter, säger Edlund.

Niofaldiga svenska mästarna Sandvikens AIK har haft det lite tyngre på sistone och inte varit herren på den svenska bandytäppa­n på tre år, vilket i modern tid får ses som en ganska lång guldtorka för SAIK.

Många indicier pekar dock på att gästrikarn­a kommer att stå med medaljer av den ädlaste valören i mars, då man under försäsonge­n har varit oslagbara som lag och plockat hem både Svenska cupen och World Cup.

Med detta som bakgrund är det inte särskilt konstigt att SAIK är det lag som först dyker upp på de flestas näthinna när man ombeds att leverera ett förhandsti­ps.

FÖR EN DEL hade de stora förväntnin­garna lett till en viss nervositet på förhand, men hos SAIK och Christoffe­r Edlund har man vänt på det resonemang­et.

– Det är inga problem, jag tycker det är kul att vi är favoriter. Det är roligt att folk tycker att vi har gjort något bra, berättar Edlund, som är en av världens främsta målskyttar inom bandysport­en och har vunnit elitserien­s skytteliga multipla gånger.

Till den här säsongen får han dessutom sällskap av Daniel Berlin och Erik Säfström, två tunga nyförvärv, * 1. Sandvikens AIK 2. Edsbyns IF 3. 4. Västerås SK 5. Hammarby Bandy 6. Bollnäs GIF 7. Broberg Söderhamn 8.

9. 10. Tillberga 11. IK Sirius

12. Kalix Bandy 13. IFK Motala

14. IK Tellus * Lag 1-8 till slutspel, lag 9-11 har spelat klart, lag 12-13 till kvalspel, lag 14 flyttas ned i allsvenska­n. som stärker en redan välmeriter­ad trupp ytterligar­e.

– De kommer betyda jättemycke­t. Enligt mig är Daniel världens bästa mittfältar­e och en riktig fältherre på isen. Även Säfström kommer bli viktig. Dessutom är det två bra vänner till mig som det ska bli väldigt kul att spela ihop med, säger Edlund, som, de tidiga framgångar­na på säsongen till trots, poängterar att laget inte är tillfreds med sin nuvarande kvalitet.

– Vi måste höja oss, vi är absolut inte nöjda än utan går till träningen varje dag för att utvecklas som lag, berättar han, och ger kudos till nya tränaren Magnus Muhrén.

– Han har varit väldigt tydlig med hur vi ska spela och hur vi ska bete oss. Han har också skapat en skön harmoni i gruppen.

TTELA:S sportchef Toni Andersson har som traditione­n bjuder tippat utgången av elitserien i bandy.

 ?? Bild: TOBIAS STERNER ?? VILL JUBLA IHOP IGEN. Sandvikens AIK, med bland andra Christoffe­r Edlund och Erik Säfström (närmast kameran), har haft en ruggigt stark försäsong och lagt vantarna på både Svenska cupen och som här World Cup-pokalen. Enligt Edlund måste man dock höja...
Bild: TOBIAS STERNER VILL JUBLA IHOP IGEN. Sandvikens AIK, med bland andra Christoffe­r Edlund och Erik Säfström (närmast kameran), har haft en ruggigt stark försäsong och lagt vantarna på både Svenska cupen och som här World Cup-pokalen. Enligt Edlund måste man dock höja...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden