Ttela

Adolfsson bäst igen

- HASSE SJÖGREN

Han gjorde det igen, och tog hem en klar och avgörande seger i sista deltävling­en. – Det var väl femte gången jag vann cupen, men första gången i 60-årsklassen, säger en nöjd och glad Frank Adolfsson, som utklassade allt motstånd i årets sista lopp.

Åsa-flåset i Tidaholm avgjordes i helgen, ett lopp som satte punkt för säsongens Långlöparc­up. I flera klasser blev det ett avgörande i sista deltävling­en, vilket bland annat ”tvingade” Frank Adolfsson från Trollhätta­ns IF till start.

– Jag var tvungen att springa sista deltävling­en, för om jag inte gjort det och Jan Ekman från Ryda hade vunnit, hade han också vunnit cupen, säger Adolfsson.

Det blev också den duon som var etta och tvåa i den 5,9 kilometer långa tävlingen på Hellidsber­get i utkanten av Tidaholm.

Starten i loppet börjar med en uppförsbac­ke och redan där stack Frank ifrån sin duellant. Och det skulle komma att bli en klar seger för Adolfsson, som var minst sagt överlägsen i loppet och kunde lägga drygt två minuter mellan sig och Ekman.

– Det får jag vara nöjd med och det kändes bättre i dag än i förra loppet jag sprang i cupen.

”Det var väl femte gången jag vann cupen”

FRANK ADOLFSSON

Segertiden för Frank var 24.43, medan Ekman sprang på 26.49.

Och därmed var också cupen i hamn för Frank som om några veckor firar sin 60-årsdag.

I cupen blev det nu 225 poäng för Frank och 219 för Ekman.

Det var bara två från vårt område med på årets ”Åsaflåset” och den andra var Kåre Tjällgren, TV88, som vann M75-klassens 5,9 kilometer.

Han fick dessutom flera mellan sig och Lennart Hjalmarsso­n, Lidköping, vilket innebar att Kåre tog steget upp på pallen (trea) samtidigt som han petade ner Hjalmarsso­n.

NOTERA OCKSÅ ATT Malin Kristianss­on, TSOK, vann F17-klassen, Ida Kristianss­on, TSOK, var tvåa i F19, Therese Eriksson, Friskis och Svettis Vänersborg, var tvåa i K35 på 57 poäng med Linda Tersing, TFIK, som trea med 30 poäng.

Annika Askengren-berg, TV 88, slutade tvåa i K55 med 30 poäng, och Michel Martheusse­n, TFIK, var trea i M45 med 182 poäng.

Samma placering, men då i M55, tog Pär Klevestedt, Friskis&svettis Trollhätta­n, med 85 poäng och det med bara segrar i sina tre starter.

Ännu en seger kunde TIF räkna in genom Lars Lindberg i M70 med 207 poäng .

Och till sist så var tvillingar­na Jälknäs, TFIK, tvåa (Carl) och trea (Erik) i P17-klassen, men så var grabbarna bara med i en deltävling.

?? Bild: KRISTINA STULKEN ?? VINNARE, IGEN. Frank Adolfsson kunde i helgen räkna hem ytterligar­e en seger i Långlöparc­upen, denna gång i 60-årsklassen.
Bild: KRISTINA STULKEN VINNARE, IGEN. Frank Adolfsson kunde i helgen räkna hem ytterligar­e en seger i Långlöparc­upen, denna gång i 60-årsklassen.