Ttela

Falla fruktar Nilsson

- TT-NTB

Hon är regerande OS- och världsmäst­are i sprint. Men norska längdåkare­n Maiken Caspersen Falla lyfter fram Stina Nilsson som minst lika stor favorit inför OS. – Det såg väl alla i fjol hur jämna vi var, medger Stina Nilsson.

Förra året blev Maiken Carspersen Falla världsmäst­are i sprint och försvarade sin titel i sprintcupe­n. Hon är dessutom regerande olympisk mästare efter guldet i Sotji 2014. Men favorit inför OS? Nej, det är inte så enkelt.

– Kom ihåg att jag bara slog Stina Nilsson två gånger förra säsongen. Jag fruktar att hon blir väldigt svår att slå, säger Falla till NTB om sin svenska konkurrent.

Stina Nilsson är inte förvånad över att hon har respekt hos sin främsta motståndar­e.

– Det såg väl alla i fjol att vi var väldigt jämna då? Men nu har vi haft en hel sommar på oss att träna. Bägge kan ha blivit bättre, någon kan ha blivit ännu bättre och någon kan ha stått still. Det är en helt ny säsong och nya åkare som kommer att fajtas i vinter, säger Stina Nilsson till TT efter ett tungt rullskidsp­ass uppför vägarna nedanför Val Senales-glaciären i italienska Sydtyrolen.

HÅRDA VINDAR GJORDE på måndagen linbanan upp till glaciären obrukbar och därför blev den planerade snöträning­en inställd. I stället fick Nilsson kampera på rullskidor, på trånga asfaltsväg­ar med storslagen alputsikt, ihop med landslagsk­ompisarna Anna Haag, Ida Ingemarsdo­tter, Emma Wikén, Anna Dyvik och Daniel Richardsso­n.

– Val Senales har alltid varit en favorit för mig, jag trivs bra och det är jättefint här, säger Stina Nilsson.

OS är säsongens stora mål, och i synnerhet på sprinten väntas Stina Nilsson kunna slåss om medaljerna.

Men att knäcka Maiken Caspersen Falla, som har varit etta eller tvåa i 19 av de 21 senaste världscupl­oppen, blir tufft.

ENLIGT FALLA ÄR det dock för tidigt att säga vem som är favorit till Osguldet i sprint.

– Vi har inte tävlat än, så mycket kan hända, men jag hoppas definitivt på att kunna kämpa om att få favoritstä­mpeln till OS.

 ??  ?? STINA NILSSON.
STINA NILSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden