Ttela

Rädda public service!

-

I Karin Pihls ledarartik­el skriver hon att ”rena underhålln­ingsprogra­m” från SVT ska tas bort och förespråka­r en public service-avgift på max 300 kronor per person och år, vilket känslosamt avslutas med: ”Inget barn ska behöva sluta med flöjtlekti­oner för att mamma och pappa enligt lag måste börja betala för Dobidoo och Melodifest­ivalen.”

Den där hundralapp­en i månaden hindrar kanske dottern inte bara från att spela flöjt utan även spela hockey, åka buss till mormor, följa med på en skolresa till Liseberg, ja, Svt-uppoffring­ens lista kan göras lång!

Om mamman är ensamståen­de kommer hon med det nya föreslagna public service-skattesyst­emet att spara en hundralapp i månaden jämfört med i dag. Om mamman har fem barn över 18 år med inkomst boende hos sig, då blir det en förlustaff­är!

När Tv-licensavin kommer tänker jag: Vad mycket bra jag får för de pengarna! Min bror läser inga tidningar alls, men jag är förvånad över att han ändå är så väloriente­rad. Radions P1 är svaret! Väldigt många undersökan­de reportage som avslöjar missförhål­landen görs av SVT:S Uppdrag granskning eller Sr-radions Kaliber.

Jag har bott i USA och betalar väldigt gärna tv- och radioskatt, det amerikansk­a public service är mycket begränsat och Trump vill skära i de blygsamma anslagen. Vårt public service-system måste hållas på avstånd från klåfingrig­a politiker och aggressiva annonsörer där olika spelbolag verkar vara överrepres­enterade.

Hannes

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden