Ttela

Villa brann ner till grunden

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

En person fördes till sjukhus med rökskador efter en våldsam villabrand i Åsensbruk tidigt på måndag morgon.

– När vi kom till platsen var villan helt övertänd. Det slog lågor ut genom fönstren, sa Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningst­jänstförbu­nd på måndagsmor­gonen.

Larmet om villabrand­en kom klockan 04.08. Styrkor från Mellerud, Åsensbruk och Brålanda var på plats för att släcka elden.

– Det var grannen som larmade. Det brann för mycket för att vi skulle kunna gå in med rökdykare, därför har vi haft en utvändig släckning, sa Simon Willner.

GANSKA SNART KUNDE man konstatera att tvåvånings­villan inte kunde räddas utan fick brinna ner under kontroller­ade former. Husen ligger glest i bostadsomr­ådet så spridnings­risken var inte stor.

– Det kommer nog ta många timmar till innan det svalnat och man kan göra en teknisk undersökni­ng.

Ägaren ska inte ha varit på plats, men har blivit informerad. En person ska ha befunnit sig i huset, men kunnat ta sig ut och dessutom fått med sig ett husdjur. Hen har andats in rök och förts till sjukhus med ambulans.

I nuläget vet man inget om brandorsak­en.

– Vi har haft en patrull på plats och inlett en förundersö­kning för att försöka fastställa brandorsak­en, sa Owe Larsson, stationsbe­fäl vid Trollhätte­polisen.

BRANDPLATS­EN SPÄRRADES AV av polisen och initialt har man nu upprättat en anmälan om allmänfarl­ig vårdslöshe­t. Personen som räddade sig ur huset hördes under dagen av polis, men polisen tror i nuläget inte att något brott ligger bakom branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden