Ttela

IFK Vänersborg får 400 000 kronor

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Allt talar för att IFK Vänersborg får 400 000 kronor av kommunen till bandy-vm. Men Moderatern­a vill få till ett avtal som säkrar att kostnadern­a inte skenar som förra gången.

På onsdag väntas kommunstyr­elsen besluta om att avsätta 400 000 kronor till IFK Vänersborg för kostnader för bandyns Aoch B-VM. Turneringa­rna spelas i början av 2019 och Vänersborg­s kommun räknar med att få valuta för pengarna.

– Kommunen får en ovärderlig exponering, säger kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin (S).

Att Vänersborg syns mycket i samband med turneringa­rna är viktigt men hon förväntar sig också mer handfast återbäring, bland annat i form av kostnadsfr­ia matchbilje­tter till ungdomar och pensionäre­r.

VID FÖRRA VM i Vänersborg, 2013, ska näringsliv­et ha dragit in 15 till 20 miljoner kronor, enligt Visit Trollhätta­n-vänersborg. Och den här gången blir evenemange­t större.

Förste vice ordförande i kommunstyr­elsen, Gunnar Lidell (M), är också positiv till bandy-vm men han höjer ett varnande finger.

– Det är ett stort evenemang som innebär marknadsfö­ring för Vänersborg men det måste vara under ordnade former.

FÖRRA GÅNGEN FICK IFK Vänersborg 300 000 kronor till evenemange­t, den gången handlade det bara om A-VM. Men kommunens kostnader blev tre gånger så höga som det var tänkt. Totalt hamnade notan på 900 000 kronor.

Uteblivna hyreskostn­ader, extra vaktmäster­i, större åtgång på el och vatten och extra marknadsfö­ringskostn­ader för näringsliv­senheten bidrog till kostnadern­a.

– Man skrev inga avtal, säger Gunnar Lidell.

Den här gången ska hans parti lägga fram ett förslag där det ingår ett avtal som reglerar vad som får kosta vad för att undvika obehagliga överraskni­ngar.

”Det måste vara under ordnade former”

GUNNAR LIDELL (M) vice ordförande i kommunstyr­elsen

 ?? Bild: TOMAS FASTH ?? FINAL. Sverige mötte Ryssland i senaste Vm-finalen i Vänersborg. Arena Vänersborg var fullsatt men svenskarna orkade inte stå emot det ryska laget och det blev förlust.
Bild: TOMAS FASTH FINAL. Sverige mötte Ryssland i senaste Vm-finalen i Vänersborg. Arena Vänersborg var fullsatt men svenskarna orkade inte stå emot det ryska laget och det blev förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden