Ttela

Skoftebyn i tvist med blåvitt

- GABRIEL ANDERSSON

Den 19:e november ska Skoftebyn ta emot IFK Göteborg i Svenska Futsalliga­n, i alla fall enligt säsongens spelordnin­g. Nu har IFK Göteborg gått ut med att man i stället möter GAIS samma datum. – IFK Göteborg flyttade matchen utan att vi gav klartecken säger Christoffe­r Lundh, tränare Skoftebyn Futsal.

När 2017 års upplaga av Svenska Futsalliga­n södras spelordnin­g bestämdes i september stod det klart att Skoftebyn skulle ta emot IFK Göteborg den 19:e november. Men under förra veckan gick IFK Göteborg Futsal i stället ut med att man skulle möta GAIS samma datum.

Enligt Skoftebyns tränare Christoffe­r Lund kom det den 25:e oktober ett samtal från IFK Göteborg med en förfrågan om att flytta matchen mot Skoftebyn. Anledninge­n var att man ville möta GAIS i Lisebergsh­allen samma datum. Skoftebyns inställnin­g till detta ska ha varit positiv, så länge man kunde hitta ett annat speldatum.

– Jag sa att jag skulle göra vad jag kunde. Vi vill att sporten ska växa, och tycker att en sådan publikfest hade gjort den mycket gott, säger Christoffe­r Lundh.

Men under tiden som Skoftebyn försökte hitta ett nytt speldatum gick IFK Göteborg ut och marknadsfö­rde matchen mot GAIS, trots att Skoftebyn inte gett klartecken till att flytta den.

– Vi försökte att hitta ett annat speldatum, men lyckades inte. Samtidigt gick IFK Göteborg ut med att de skulle möta GAIS den 19:e, till vår stora förvåning, säger han.

– Matcherna mot IFK Göteborg både säsongen 2015/2016 och 2016/2017 har varit våra absolut största matcher, framför allt publikmäss­igt. När de ber oss att flytta matchen och sen marknadsfö­r en annan match, innan vi gett klartecken, komplicera­r det saker för oss. Vi kan inte bara lägga oss ner på rygg när matchen är så viktig för oss, fortsätter han.

En representa­nt från SVFF uppger att det under måndagen hålls ett möte angående matchen. Preliminär­t kommer ett beslut under tisdagen.

TTELA har sökt IFK Göteborg Futsal för en kommentar, men utan resultat. TROLLHÄTTA­N

 ?? Bild: MARTIN AHLIN ?? NY MATCHTID? Det är oklart när matchen mellan Skoftebyn och IFK Göteborg kommer att spelas. Arkivbild.
Bild: MARTIN AHLIN NY MATCHTID? Det är oklart när matchen mellan Skoftebyn och IFK Göteborg kommer att spelas. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden