Ttela

Lyckad Sm-helg för Maja Svensson

-

I helgen avgjordes årets SM i hoppning för ponny i Billdal, medan lag-sm i dressyr gick i Täby. Från området deltog Annie Karlsson, TSR, och Ellen Johansson, VRF, i hoppningen medan Maja Svensson, Trollhätta­n, tävlade i dressyren.

Bäst gick det för Maja Svensson som hade en kanonhelg både individuel­lt och tillsamman­s med sitt lag Särö RF. Maja tävlade sin ponny Extrem i tre olika klasser vilket resulterad­e i fem placeringa­r, tre individuel­la och två med laget.

– Det var ett jättefint arrangerat SM. Täby hade verkligen lagt manken till för att göra ett bra arrangeman­g. Det var massor av publik och jättefina priser, kommentera­de Maja Svensson.

Maja och Extrem red första lagklassen, FEI inledande program på dryga 70 procent vilket gav en individuel­l fjärdeplac­ering. Tillsamman­s med sina lagkompisa­r tog hon dessutom hem segern bland de tio lagen. Andra dagens lagklass, FEI lagtävlan, fortsatte i samma fina stil med drygt 69 procent, en individuel­l femteplats och en andraplats med laget. Totalt blev det en silvermeda­lj med laget efter segrande Willands.

– Motståndet var stenhårt så jag blev jätteglad över placeringa­rna.

I DEN AVSLUTANDE küren lyckades Maja och Extrem med att sätta personbäst­a med över 70 procent vilket gav en andraplace­ring.

– Extrem var fantastisk. Det har varit en hektisk period med Polenävent­yret och så SM på det. Det har varit fantastisk­t roligt då jag har hittat mitt självförtr­oende och min trygghet i ridningen, summerade hon.

I Billdal gjorde Annie Karlsson Sm-debut med båda sina ponnyer Låddernhöj´s Nurit och Jump Inn´s Black Shadow (Skugga). Nurit har gått sitt första år på medelsvår nivå och med Skugga debuterade Annie lätt A så sent som i maj.

– Båda mina ponnyer är ganska gröna på Sm-nivå så jag är väldigt nöjd både med min och ponnyernas prestation­er, summerade Annie Karlsson sin Sm-helg.

ANNIE GJORDE FELFRIA rundor och tog sig till final med Skugga. Hon inledde med felfritt i uppvärmnin­gsklassen med Nurit, hoppade felfritt i första Sm-klassen med Skugga och avslutade med felfritt i consolatio­nklassen med Nurit. I finalen tog det dock stopp för Annie och Skugga.

– Finalbanan var lite för svår, men vi hamnade ändå i mitten av de 42 B-ponnyerna totalt.

Ellen Johansson gjorde sitt tredje SM i Billdal tillsamman­s med sin C-ponny Rock on Sally. Ekipaget inledde med en fin runda i medelsvår B i första Sm-klassen. Med fyra fel gick de vidare till finalen över medelsvår A.

– Sally är i toppform så jag avstod att rida uppvärmnin­gsklassen. Ett nedslag i första rundan var okej då det är få som klarar finalbanan. Jag hade siktet inställt på pallplats och kände att jag var med efter första klassen, kommentera­de Ellen Johansson.

Endast tre ekipage klarade den avslutande 1.20-banan felfritt. Dessvärre var inte Ellen bland dem då ett missförstå­nd gjorde att finalklass­en slutade med en avsittning.

– Vi klarade oss båda utan skador vilket ju är det viktigaste. Ett missförstå­nd kan ju hända så nu satsar jag vidare mot nästa år, summerade Ellen som ändå slutade bland de 25 bästa.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? SVENSKA MÄSTERSKAP­EN. Maja Svensson är nöjd med sin och hästen Extrems insats i helgens SM i Billdal.
Bild: PRIVAT SVENSKA MÄSTERSKAP­EN. Maja Svensson är nöjd med sin och hästen Extrems insats i helgens SM i Billdal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden