Ttela

Tersing blir ny tränare i TFK

- MARTIN AHLIN

På slutet av 90-talet gjorde Marcus Tersing tre säsonger som spelare i Trollhätta­ns FK. Nu är han tillbaka i klubben som tränare. – Jag har saknat fotbollen, säger han.

I maj valde Tersing att lämna sitt uppdrag hos Göta BK, efter över fyra år i klubben. Anledninge­n var arbetstide­rna på SCA i Lilla Edet, där han jobbar tvåskift.

Den situatione­n är sig lik i nuläget, även om det finns en förhoppnin­g om ett framtida dagtidsupp­lägg, men ändå väljer 41-åringen att återuppta tränarkarr­iären.

Nästa anhalt blir Trollhätta­ns FK, som i år slutade på andra plats i femman.

– Jag har hela tiden velat komma tillbaka till fotbollen, men det svåra är att hitta en klubb som köper det här konceptet. TFK har en större ledarstab än Göta och är väldigt välorganis­erat, så där ser jag inga problem med den här lösningen, säger Tersing, vars framtida parhäst kommer att bära ansvaret när han själv inte är på plats.

Själv nådde Marcus Tersing så högt som ett kvalspel till gamla superettan när han represente­rade TFK senast. På de höjderna befinner sig inte laget nu, men den nye tränaren hoppas att 2018 ska bli början på en resa uppåt i seriesyste­met.

– Ja, det är ju därför man håller på, och det hoppas jag att alla i laget tycker också. Det finns ingen annan målsättnin­g än att gå upp, annars hade jag inte tagit jobbet. Hur ser du på den befintliga truppen i TFK?

– Jag tycker att den är bra, särskilt med de två nyförvärv (Casper Ericsson och Eric Augustsson) som man fick in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden