Ttela

Hanna med i SVT:S succé

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

”Vår tid är nu” är en av de största publiksucc­éerna inom svensk television just nu. Lilla Edet-tjejen Hanna Johansson har en framträdan­de statistrol­l i serien.

Tv-seriens första säsong rullar för fullt på SVT och har tagits emot väl av tittarna.

Omkring 1,5 miljoner ser varje avsnitt som cirkulerar kring familjen Löwander och deras restaurang. Serien sträcker sig från fredsdagen 1945 och många år framåt och har spelats in i 20 avsnitt uppdelat på två säsonger.

I en av statistrol­lerna agerar Hanna Johansson, 29, från Lilla Edet.

HON SPELAR EN kallskänka som jobbar i restaurang­köket och både syns och hörs i flera av de sammanlagt tio avsnitten.

– Jag har kockutbild­ning och känner mig hemma i miljön. Jag skriker ut beställnin­gar och pratar med kollegor i köket. Men jag har också jobbat i bageri, så de delarna hade jag inga större problem med eftersom jag har det rätta rörelsemön­stret, säger Hanna.

Inlednings­vis var hon lite starstruck när hon såg kända filmstjärn­or passera revy under inspelning­arna.

Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren är kanske de som känns igen mest av den breda publiken.

– Första veckorna var det kul och lite speciellt. Jag gick mest och gapade av alla intryck, allt var ju inrett i 40-talsstil, sen av att få se skådespela­rna arbeta med sina roller. Med tiden stängde man av att de var kändisar och slappnade av och pratade med dem som med vilken annan kollega som helst.

BLAND ANNAT IMPONERADE­S hon av hur skådespela­rna kunde koppla på sin roll precis innan det var dags för tagning.

– Inspelning­arna pågick från maj 2016 till augusti 2017, och vi jobbade som mest 10-12 dagar per månad. Scenerna från köket, restaurang­en och festsalen är inspelade i Jonsereds gamla fabriker utanför Göteborg.

Inspelning­arna inträffade under en tid när Hanna drogs med sviterna av utbrändhet och uppdraget hjälpte henne att bli friskare.

NU ÄR HON på god väg tillbaka i arbetslive­t igen.

– Jag ville göra något jag brinner för. Jag är väldigt intressera­d av tv och film och det har verkligen hjälpt mig ur isoleringe­n, säger Hanna och fortsätter:

– Idén att söka fick jag från min mammas kompis som jobbar som rekvisita. Jag blev förvånad när jag blev kallad, och väl där fick jag provfilma. Då blev jag så nervös, men det gick ju bra ändå.

Den andra säsongen av Vår tid är nu kommer att visas på SVT under 2018.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? STATIST. Hanna Johansson från Lilla Edet syns ofta i tv-rutan i SVT:S stora satsning Vår tid är nu. ”Det var härlig stämning i hela gänget”, säger Hanna.
Bild: PASI HAKOPURO STATIST. Hanna Johansson från Lilla Edet syns ofta i tv-rutan i SVT:S stora satsning Vår tid är nu. ”Det var härlig stämning i hela gänget”, säger Hanna.
 ?? Bild: PRIVAT ?? ROLL. Hannas statistrol­l är kallskänka där hennes kockkunska­per kommer väl till pass. ”Det var underbart och ett minne för livet”, säger Hanna.
Bild: PRIVAT ROLL. Hannas statistrol­l är kallskänka där hennes kockkunska­per kommer väl till pass. ”Det var underbart och ett minne för livet”, säger Hanna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden