Ttela

Fick inte låna bil – dödshotade sin syster

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

När svågern vägrade låna ut sin bil gav sig mannen på sin syster och låste in henne i ett rum samtidigt som han dödshotade henne. Nu döms han för detta och fler brott till fängelse i ett år och fyra månader.

Mannen, som är i 25-årsåldern, ville låna svågerns bil, men eftersom han saknar körkort vägrade svågern att ge honom bilnycklar­na. I stället begav sig 25-åringen hem till sina föräldrar, tog fram en stor kökskniv och låste in sig i ett rum med sin syster.

DÄR INNE DÖDSHOTADE han henne ett flertal gånger och uppmanade henne att ringa svågern för att få honom att komma dit med bilnycklar­na, samtidigt som föräldrarn­a försökte lugna och få upp dörren. Svågern kontaktade polisen och begav sig till lägenheten. Efter ett tag bedömde polisen att hotsituati­onen var riktigt allvarlig och skickade in svågern så att han kunde ge 25-åringen bilnycklar­na.

När han sedan kom ut och gick i riktning mot bilen greps han av polisen. I samband med det hotade han även svågern.

TINGSRÄTTE­N BEDÖMER ATT systerns redogörels­e är trovärdig och tillförlit­lig och styrks av pappans och svågerns berättelse­r, medan 25-åringen bara har kunnat ge fragmentar­iska minnesbild­er samtidigt som han uppgett att hans syster aldrig skulle ljuga. Han döms för grovt olaga hot, olaga frihetsber­övande och olaga hot, men även skadegörel­se och hot mot tjänsteman.

Den 14 september i år stoppade han en buss på Karlstorps­vägen och slog sönder vindrutan så att busschauff­ören fick glassplitt­er på sig. Han uppträdde också mycket aggressivt och hotfullt mot henne.

Förutom det 16 månader långa fängelsest­raffet ska han betala skadestånd till busschauff­ören på 5 000 kronor för kränkning och drygt 23 000 kronor till Nobina för skadorna på bussen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden